[mk3]jakie przewody zaplonowe??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]jakie przewody zaplonowe??
co myślicie o przewodach zapłonowych firmy SENTECH 8338 + świece BERU, dodam że dla golfa 3 1.4 z silnikiem ABD
Ostatnio zmieniony pt lut 17, 2006 16:29 przez Dami, łącznie zmieniany 1 raz.
dami
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
co masz do wymiany po 10 kkm? tylko nie mow ze swiece czy kable HVAgamek12 pisze:Ja mam świece Iskra do gazu i przewody Janmor silikonowe - przejechałem już ponad 10.000 km (powoli do wymiany) i absolutnie ŻADNYCH problemów. Polecam, mimo że nie sa "firmowe".
swiece jednoelektrodowe zyja 30 kkm, ze czego co kazde 10 kkm nalezy je wyczyscic i ustawic szczeline. a kabelki HV powinny prezyc rok czasu bez najmiejszego problemu.
pzdr
Marek
Pozdrawiam!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Dodam małą historyjkę o kablach. Gazowałem moje Vento przy przebiegu 160 tys. Miało 9 lat i oryginalne kable fabryczne nie zmieniane od nowości. Wszystko z nimi było ok. Po założeniu gazu zgodnie z powszechnym zaleceniem zmieniłem kable. Nie znałem się, kupiłem kable Champion. Dość drogie. jakieś dwa miesiące później zaczęły wypadać zapłony. W ciągu pół roku wszystkie te kable szlag trafił, i po kolei zmieniałem je z powrotem na stare oryginały. Nadal jeżdże na nich, auto ma 250 tys. To tyle o moim pochopnym poprawianiu fabryki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.