Po części się zgodzę z Wami. Co droższe nie zawsze znaczy lepsze. Ale ja osobiście sam się przekonałem, że zupełnie najtańszych nie ma co kupować. Przykład: kupiłem jakieś 3-4 miesiące temu wentylator chłodnicy do mojego Golfa IV na Allegro. Firma HART za 149 zł. Dodam, że oryginalny w serwisie kosztuje około 800 zł. No i wiatraczek pochodził mi 2 miesiące i szlak go trafił bo się cała ta wewnętrzna ceramika skruszała i się w ogóle nie kręcił nawet na drugim biegu i nie miałem chłodzenia z wentylatora nawet! Jakby się coś zagotowało to by dopiero było na szczęście się skapłem, że coś nie tak z wentylatorem! Taka ciekawostka jeszcze, że na reklamacje firmy "HART" czekam już prawie 2 miesiące. Tak dbają o klientów...
Teraz kupiłem również zamiennik, ale firmy VEMO (niemiecka firma bodajże) zapłaciłem za niego już 260 zł, ale jak narazie chodzi bardzo dobrze
Więc na pewno tanie jest jest do końca takie dobre. Generalnie im droższe tym z lepszych materiałów zrobione i trwalsze. Ale z niektórymi cześćami jest tak jak mówicie. Np FEBI robi dobre częśći a są dużo tańsze niż oryginały. Wszystkiego do jednego worka nie można wrzucać trzeba wiedzieć co się kupuje
Pozdr
Tuleje tylej belki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
DOKŁADNIE !!
Owszem te najtańsze części to często firma "kogucik" marnej jakości .
Chodzi o to aby wybrać najlepszy kompromis między ceną a jakością .
Na rynku jest sporo części jakością nie odbiegających od ORYGINAŁU a jednak duuużo tańszych i na poszukiwanie takich własnie części warto poświęcić trochę czasu .
Owszem te najtańsze części to często firma "kogucik" marnej jakości .
Chodzi o to aby wybrać najlepszy kompromis między ceną a jakością .
Na rynku jest sporo części jakością nie odbiegających od ORYGINAŁU a jednak duuużo tańszych i na poszukiwanie takich własnie części warto poświęcić trochę czasu .
[img]http://images2.fotosik.pl/282/b589a89788bbbb64med.jpg[/img]
Wymieniałem te tuleje już dwa razy w przeciągu czterech miesięcy bo kupiłem podróby które zresztą były tańsze tylko o 10 zyka niż w ASO i się rozleciały po trzech miesiącach.
Tak są dwa rodzaje tych tulei najpierw zamontowałem te metalowe a te z ASO są plastikowe i są większe ale nie było żadnych większych problemów z wciśnięciem ich one po prostu się ściskają jak je się wciska a belke oczywiście wyjołem bo tak jest najlżej z wymianą.
Tak są dwa rodzaje tych tulei najpierw zamontowałem te metalowe a te z ASO są plastikowe i są większe ale nie było żadnych większych problemów z wciśnięciem ich one po prostu się ściskają jak je się wciska a belke oczywiście wyjołem bo tak jest najlżej z wymianą.