Turbina pada? MKII
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Turbina pada? MKII
Otóż mam takie pytanie odnośnie turbinki w moim MKII, jak go kupiłem jakieś 6 tys km temu to turbo miało normalny głos ale z każdym kilometrem gdy przyśpieszę i puszczę noge z gazu czy przy zmianie biegu i nie to jak spada z obrotów to turbina taki dziwny głos wydaje tak jakby już jej spaliny nie napędzały i to jest normalne ale coraz bardziej to słychać czyżby turbo mi się kończyło??
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Turbina pada? MKII
Odświeżę temat z diagnostyką turbosprężaki . Tu masz podane jak wstępnie zdiagnozować jej stan.bajdzik90 pisze:czyżby turbo mi się kończyło??
ostatni odgłos w tym filmiku jest taki sam jak i u mnie, ostatnia sekunda. http://www.youtube.com/wa...feature=related
bajdzik90, misiur,
to jest turbo surge przy dużej prędkości.
potem przechodzi w przy mniejszej prędkości w charakterystyczne sapanie.
to nie jest WG WG słychać tylk wtedy kiedy masz max zadane ciśnienie i maz zawór uchylony. jak zdejmujesz nogę z gazu to spada również ciśnienie doładowania i WG zamyka od razu kanał bocznikujący
tak jest to słychać po stronie wydechowej
to jest turbo surge przy dużej prędkości.
potem przechodzi w przy mniejszej prędkości w charakterystyczne sapanie.
misiur pisze:a nie jest to czasem zawór upustowy, wastegate ?? jak tu przy zmianach biegów LINK
to nie jest WG WG słychać tylk wtedy kiedy masz max zadane ciśnienie i maz zawór uchylony. jak zdejmujesz nogę z gazu to spada również ciśnienie doładowania i WG zamyka od razu kanał bocznikujący
tak jest to słychać po stronie wydechowej