geometria zawieszenia tyl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
geometria zawieszenia tyl
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy w golfie IV rocznik 1999 ustawia się kąty i zbieność w osi tylnej??
Byłem w warsztacie i tam powiedzieli mi, że w czwórce ustawia się tylko przód.
Chcę się dowiedzieć czy to prawda.
pozdro
Chciałbym się dowiedzieć czy w golfie IV rocznik 1999 ustawia się kąty i zbieność w osi tylnej??
Byłem w warsztacie i tam powiedzieli mi, że w czwórce ustawia się tylko przód.
Chcę się dowiedzieć czy to prawda.
pozdro
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 13:52 przez iron-eddie, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda Prawda - no chyba ze masz R32
Jak masz jakies porblemy ze zbierznoscia na tyle to oske trza wynienic, chyba ze masz takiego kozaka co Ci podkladkami wyreguluje. slyszalem o takich przypadkach. Sa tez do kupienia na Ebayu kity do regualcji zbierznosci z tylu do MK4. Szukaj czegos o nazwie: Camber Alignment Kit
POZDRO
Jak masz jakies porblemy ze zbierznoscia na tyle to oske trza wynienic, chyba ze masz takiego kozaka co Ci podkladkami wyreguluje. slyszalem o takich przypadkach. Sa tez do kupienia na Ebayu kity do regualcji zbierznosci z tylu do MK4. Szukaj czegos o nazwie: Camber Alignment Kit
POZDRO
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
prawda.. bo z tylu masz belke i sie nie ustawia
wiem napisac moga niektorzy ze minimalnie mozna na mocowaniu przesunac ale ogolnie sie nie ustawia...
wiem napisac moga niektorzy ze minimalnie mozna na mocowaniu przesunac ale ogolnie sie nie ustawia...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
tulejki nei spowoduja ci tego ze auto sie rozkracyz bo to belka cala jest wiec takie cos byloby przy wahaczach
takei cos to krzywa belka
takei cos to krzywa belka
http://www.mapet-TUNING.com
Mialem tak samo. Belka do wymiany kolego-niestety.marcin999 pisze:Jeżeli sa tulejki w belce zuzyte to możliwe jest żeby samochód nierowno zdzierał opony? Chodzi mi o to ze w moim mk 4 mam wrazenie jakby tylne kola byly rozkraczone tak jak w starych bmw.
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
a co może być z belką ??? - no chyba że jest po jakimś tam dzwonie i jest nadzwyczajniej skrzywionabicker83 pisze:
Mialem tak samo. Belka do wymiany kolego-niestety.
w końcu to nie "francuz" z łożyskowaną belką
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 15:53 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
Sluchaj nie wiem. ja tak mialem jak kupilem auto od goscia. Mialo nowe opony i nie bylo wtedy nic widac. Po miesiacu mialem lyse wewnatrz a nowki na zewnatrz. Kikla osob mi juz mowilo ze to dosyc czeste w MK4. Moj znajmoy mial to samo w Leonie MK1 itez kolezanka w Audi A3. Takze jak sie to mowi: ''ten typ takma''mettenos pisze:a co może być z belką ??? - no chyba że jest po jakimś tam dzwonie i jest nadzwyczajniej skrzywiona
POZDRO
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
to jest nieprawda - ten typ jest właśnie jednym z najlepszych rozwiązań stosowanych od dawna w wielu markach, belka skrętna uchodzi za niezniszczalną (za wyjątkiem łożyskowanych francuzów) - więc nie wierz w jakieś tam pogłoski i plotki ludzi nie mających pojęcia o belce skrętnej. Najwyraźniej auta były po dzwonie bądź z innych przyczyn miały skrzywioną belkę.bicker83 pisze: ''ten typ tak ma''
Siemka!!!
Byłem dziś na geometrii i tu jest to co mi wyszło.
Po diagnozie pytam się panów co dalej mam robić a oni westchnęli ramionami i skasowali mnie za 80zł. Zacząłem się wypytywać a oni, że może belka może coś innego ale oni nie będą tego robić, mimo tego, iż wszystko odbywało się w warsztacie naprawczym.
Dokonałem diagnozy ponieważ po zmianie ogumienia z letniego na zimowe zauważyłem, że na tyle są zdarte opony od środka, i już od zakupu dziwnie się prowadził...
Co dalej robić ???
Byłem dziś na geometrii i tu jest to co mi wyszło.
Po diagnozie pytam się panów co dalej mam robić a oni westchnęli ramionami i skasowali mnie za 80zł. Zacząłem się wypytywać a oni, że może belka może coś innego ale oni nie będą tego robić, mimo tego, iż wszystko odbywało się w warsztacie naprawczym.
Dokonałem diagnozy ponieważ po zmianie ogumienia z letniego na zimowe zauważyłem, że na tyle są zdarte opony od środka, i już od zakupu dziwnie się prowadził...
Co dalej robić ???