Sportowy kolektor wydechowy do G60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sportowy kolektor wydechowy do G60
Nie mogę znaleźć pewnej informacji:
Czy kolektor wydechowy Supersprint numer katalogowy: CEE EWG D 22365 pasuje do golfa G60.... może ktoś pomóc?
Czy kolektor wydechowy Supersprint numer katalogowy: CEE EWG D 22365 pasuje do golfa G60.... może ktoś pomóc?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Rozstaw kanałów w głowicy i sposób montowania kolektora do głowicy w każdym silniku 8V jest taki sam (oprócz silników typu 1,3 z mk2 oraz 1,4 i 1,6 z mk3). Nie ważne czy jest to 1,6PN czy 1.8PG, mocowanie kolektora do głowicy jest identyczne.xxMAXIMxx pisze:wszystkie kolektory z 8V mają takie same mocowanie? ciekawe...
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
A no to wygrałem , a tak serio śledziłem allegro przez około roku a jak trafiłem na aukcje odrazu zadzwoniłem do gościa aby zakonczył aukcje i za smieszne 250 zeta udało mi sie wyrwać. Baran SS już zamontowany. Cięzko ogólnie jest znaleźć taki towarek bo ceny jesli już sa naprawde drogie, dla przykładu na ebayu niemieckim. Więc zycze takiego szczescia jakie ja miałem pozdroApsik pisze: Wymagania jak Milion w Milionerach
Dive deep or go home
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hmm żeby faktycznie odetkać wydech musiałbyś go całkowicie od nowa wykonać, a żeby to zrobić potrzebujesz go najpierw policzyć. A żeby to zrobić potrzeba ci bardzo dokładnych danych technicznych... których szukam już jakiś czas ale bez powodzenia.troche odetkać koni
czytaj:
na odpowiedź się jeszcze nie doczekałem.... w ASO nie mają pojęciaWitam, zacząłem się doktoryzować z układów wydechowych i stwierdziłem że mam warunki, materiały i zaplecze techniczne do wykonania całości z nierdzewki.
Jednak najpierw muszę go najpierw policzyć... więc potrzebuję.
1. Promień zewnętrznej przylgni zaworowej w gnieździe ssącym [mm]
2. Promień wewnętrznej przylgni zaworowej w zaworu ssącego [mm]
3. maksymalny wznios zaworu [mm]
4. ilość zaworów ssących znam
5. czasy rozrządu
6. kąt między osiami krzywek (wałek seria PG lub 1H - mam oba ;]) - ciekaw jestem czy w ogóle jest możliwość wywołania zjawisk falowych na wałku seryjnym
Jakby ktoś był tak miły i podrzucił mi te wartości.
pozdr.
EDIT: aha i jeszcze nasuwa mi się pytanie jaki wpływ na układ wydechowy w PG ma wyrzucenie katalizatorów i tzw "portek" - łącznika elastycznego? Jakieś negatywy prócz poziomu hałasu?
EDIT: aha jeszcze żeby było śmieszniej mam wyciągnięty 1H w domu ale nie wiem gdzie i jak to mierzyć
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 14:04 przez xxMAXIMxx, łącznie zmieniany 1 raz.