89Bartezz,
zrób termostat bo szkoda silnika i szybko Ci się pieniążki wyłożone na zakup termostatu zwrócą.
Lukas-182, to uwierz bo to zależy od silnika i tego jak jeździsz. jak nie wierzysz to przyjedź do mnie i się karniemy biały golfikem 100km od dystrybutora i z powrotem.
potem ponownie dolejemy do pełna i jak jak wydzie spalanie poniżej 4l/100km to wtedy zwracasz równowartość paliwa zalanego czyli około 60l bo tyle już trzy krotnie udało mi się zalać z kilkukrotnym odpowietrzaniem.
jazda w trasie z prędkością 90-130km/h.
Co Ty na to?
mój rekord niskiego spalania właśnie przy takiej jeździe to 3,8l/100km przy pełnym baku na początku ponad 800km trasy i po powrocie ponowne dotankowanie.
nie wieżysz to przyjeżdżaj.
wydech jest fabryczny ale pozbawiony przegród tak że jak byś odciął rurki przy puszkach to widać drugi koniec.
[ Dodano: 02 Lis 2009 00:04 ]
vision pisze:może zbyt duża dawka względem doładowania wykręć słoneczko pod LDA , i może ciśnienie wewnętrzne pompy kuleje
vision, ja w AAZ'cie robiłem zasłonę dymną i spalanie przy spokojnej jeździe nie przekraczało 5-5,5l w mieście a rekord małego spalania w AAZ'cie to 4,3l/100km