Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ale to jest 1Y i tam to masakraLinc pisze:u siebie sam pierwszy raz w tym roku wymienialem i 4min mi to zajelo, 1min na kazda swiece heh znajdz klucz nasadowy i do dzieła, sam myslałem że to jakaś filozofia a to proste jak wyciśnięcie pryszcza
Dostep inny , ale momenty dokrecania te same http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=275383 Świece w 1Y i AAZ sa na klucz 12 i dlatego żadko sie ukręcajaRafiti pisze:Hahah... Będę próbował... Wyczytałem gdzieś na forum, że warto jest później posmarować świece jakimś specjalnym smarem. Jaki to ma być samar? i jak mocno mam dokręcić te świece? jest jakiś patent na to ?
Smar miedziany, powinieneś dostać w dobrym sklepie z częściami motoryzacyjnymi... Smaruje się gwint by się nie zapiekał, późniejsze odkręcanie będzie łatwiejsze... W dodatku ma właściwości przewodzące przez co można posmarować na listwie zasilającej nakrętki, co trochę polepszy przewodzenie i uchroni przed korozjąRafiti pisze:Jaki to ma być samar?
Miedziany na pewno nie juz lepiej niczym nie smarowac miedz wchodzi w reakcje z aluminium i dzieje sie na powierzchni gwintu w glowicy cos w rodzaju korozji. Sa do tego specjalne pastyDruidionin pisze:Smar miedziany, powinieneś dostać w dobrym sklepie z częściami motoryzacyjnymi... Smaruje się gwint by się nie zapiekał, późniejsze odkręcanie będzie łatwiejsze... W dodatku ma właściwości przewodzące przez co można posmarować na listwie zasilającej nakrętki, co trochę polepszy przewodzenie i uchroni przed korozją
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości