Mandat za fotoroadar z auta które sprzedałem rok temu
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
No i git,tego sie trzymaj,takich klientow trzeba nauczyc troszke rozumu.Popieram.CJ_New pisze:Byłem na policji - komendant drogówki mi ładnie wszystko wytłumaczył
Wysyłam oświadczenie że sprzedałem samochód i kopię kupna-sprzedaży do Straży Miejskiej z ktorej przyszło mi wezwanie. Oni się ode mnie odczepią (jeszcze mówił żeby mi pisemnie poświadczyli, że nie mają żadnych roszczen wobec mnie) i zaczynają automatycznie ścigać wieśniaka. Powiedział że jeśli chcę mogę złożyć u niego zawiadomienie że ktoś nie przerejestrował auta w ciągu 30 dni i wtedy oni też będą wieśniaka ścigać, ale mówił że jeśli tamta straż miejska się nim zajmie to już będzie miał spore kłopoty.
Golf V - 1.9 TDI BKC Comfortline
Pozdrawiam.Lopez
Pozdrawiam.Lopez
ja mialem podobnie - sprzedalem auto handlarzowi, znaczy umowa in blanco, bez danych kupujacego, kasa do reki... ale nie ze mna te numery - spisalem z nim oswiadczenie, ze bierze auto ode mnie w uzytkowanie w celu sprzedazy i ponosi wszelkie konsekwencje prawne i uzytkowe...
no i za miesiac przychodzi ladna fotka od strazy wiejskiej w jakims zadupiu, fakt, ze nawet zblizenie jego twarzy bylo...
i dwa zestawy dokumentow - albo ja jako kierujacy albo ina osoba. Wyslalem jego dane + xero tego oswiadczenia co spisalismy, za tydzien zadzwonilem i juz papierki poszly do niego do zaplaty... wiec spox...
a tak troche OT - wzial auto w pazdzierniku i jak zaczalem nalegac na umowe to w lutym przyslal... spisane z jego ojcem... oj, chyba biznesu na mojej MK3 Varia(n)t bialej to nie zrobil...
no i za miesiac przychodzi ladna fotka od strazy wiejskiej w jakims zadupiu, fakt, ze nawet zblizenie jego twarzy bylo...
i dwa zestawy dokumentow - albo ja jako kierujacy albo ina osoba. Wyslalem jego dane + xero tego oswiadczenia co spisalismy, za tydzien zadzwonilem i juz papierki poszly do niego do zaplaty... wiec spox...
a tak troche OT - wzial auto w pazdzierniku i jak zaczalem nalegac na umowe to w lutym przyslal... spisane z jego ojcem... oj, chyba biznesu na mojej MK3 Varia(n)t bialej to nie zrobil...
Ostatnio zmieniony wt lis 17, 2009 22:59 przez adpap, łącznie zmieniany 1 raz.