Zmiana skrzyni biegow w AAZ i dalszy tunning
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zmiana skrzyni biegow w AAZ i dalszy tunning
Przedwczoraj, wysypala mi sie skrzynia biegow, zastanawiam sie, czy by dalo rade wstawic dluzsza skrzynie od TDI. Czy to jest proste jak w aaz?? Czy trafilbym na przeszkody?? I do tego chcialbym wstawic boost pin, oraz zwiekszyc cisnienie turbiny, dolozyc IC. Skrzynie biegow musze i tak kupic, a reszta modow nie byla by taka droga. Czy to jest sensowne, prosze o krytyke:D Cel tego jest taki, ze jak jade 120 to auto ma ponad 3 tys obrotow, wtedy jest glosne, a zmiana skrzyni mogla by to poprawic.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Skrzynia ze sprzęgłem TDI do AAZ
witam
Możę ktoś się coś wypowiedzieć na ten temat ?? mój AAz przestał przenosić już moc na koły myślę o zmianie skrzyni ze sprzęgłem i całego osprzętu od TDI. Proszę o opinie jest to dość pilne lub priv GG 116167028
Możę ktoś się coś wypowiedzieć na ten temat ?? mój AAz przestał przenosić już moc na koły myślę o zmianie skrzyni ze sprzęgłem i całego osprzętu od TDI. Proszę o opinie jest to dość pilne lub priv GG 116167028
wszystko masz opisane wyżej przez kolegę euglen... jak byś się nie zdecydował na zmianę to mam skrzynię od AAZ'a na sprzedaż
Pozdro,
Pozdro,
Audi A4 B9 CMYC - Daily drive
MK3 Variant ARL++ Daily Drive 23XKM4XXNm - był...
MK3 VR6 ABV Syncro US - był... ale już nie ma...
Stowarzyszenie Volkswagen Klub Polska #411
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
andrzejf1989,
jeśli zależy ci na przyspieszeniu to raczej 4T która masz teraz a jak na wygodzie na trasie i ciszy oraz ekonomii to ASD bez większej rzeźby lub DRW to już najdłuższa skrzynia VW ale sześciobiegowa i to wymagająca sporo rzeźby przy montażu, ja sie będę do takiej nie długo przymierzał bo mi już nawet w garażu leży ale jeszcze najpierw muszę najpotrzebniejsze rzeczy skompletować
jeśli zależy ci na przyspieszeniu to raczej 4T która masz teraz a jak na wygodzie na trasie i ciszy oraz ekonomii to ASD bez większej rzeźby lub DRW to już najdłuższa skrzynia VW ale sześciobiegowa i to wymagająca sporo rzeźby przy montażu, ja sie będę do takiej nie długo przymierzał bo mi już nawet w garażu leży ale jeszcze najpierw muszę najpotrzebniejsze rzeczy skompletować
-
- Nowicjusz
- Kontakt: