Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
ku_bi
- Forumowy spamer :)

-
Kontakt:
Michael G60 pisze:Ale po co jest wgłębienie ??:)
wg instrukcji z golfa 3 olej zawierac sie ma na zakratkowanym polu. Lecz przypuszczam, że lekkie przekroczenie to nie ma tragedi

-
fibolek
pitryr jeżli gonisz go trochę to tymbardziej nie przekraczaj poziomu oleju bo szkoda jak to pierwszy rozmówca pisał uszcelki i innych części.
-
Pabloss
- Ma gadane

-
Kontakt:
ale z tego wynika ze niektórzy w tych serwisach to piwinni zajmować się cepem a nie samocgodami. Nie wiem jak was ale mnie to strasznie wk....a. przyjeżdżasz do serwisu ufasz mechanikom płacisz za to a nak koniec dowiadujesz sie ze cos zepsuli !!!!
-
Forester
- Gadatliwa bestia

-
Kontakt:
Pabloss pisze:ale z tego wynika ze niektórzy w tych serwisach to piwinni zajmować się cepem a nie samocgodami. Nie wiem jak was ale mnie to strasznie wk....a. przyjeżdżasz do serwisu ufasz mechanikom płacisz za to a nak koniec dowiadujesz sie ze cos zepsuli !!!!
zgadzam sie, mialem podobnie i to w warsztacie polecanym na forum i mechanik jest jednym z uzytkownikow tego forum,

nie mechanik....(o innych szkodach nie wspomne)
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
-
guti
- Mistrz KieroVWnicy

-
Kontakt:
ja mialem litr wiecej ale to ze swojej glupoty bo mi szkoda bylo zostawiac litra w bance

no i uszczelki szlag trafil a do tego jeszcze zimeringi na wale, wiec teraz pilnuje stanu. miedzy min a max jest dokladnie jeden litr, przynajmniej u mnie

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
emeryt-gryfino
- Nowicjusz

autor: emeryt-gryfino » czw lut 23, 2006 16:46
glowie nie dzie sie ze zminieringi uszczelki sa juz "zmeczone" tzn zmeczenie materialu i wyzsze cisnienie to ujawnia. jezeli masz wszyskei zimierinki i tym podbrze czeczy nowe przy nadmiarze oleju nie wpoinno sie nic stac.!!
pozdrwiam
-
arkusb
- Nowicjusz

-
Kontakt:
Ja mam troche inne pytanie- takze zwiazane z olejem: Czy mozliwe jest aby olej wyciekal przez rurke bagnetu? mam u siebie spora plame oleju w tym miejscu. Wyglada jakby z bagnetu wyciekalo.. Stan oleju utrzymuje +/- na środku wskazanego poziomu i nie wiem co sie dzieje- moze jechać z tym do mechanika?
-
djprezes
- Użytkownik

-
Kontakt:
arkusb pisze:Ja mam troche inne pytanie- takze zwiazane z olejem: Czy mozliwe jest aby olej wyciekal przez rurke bagnetu? mam u siebie spora plame oleju w tym miejscu. Wyglada jakby z bagnetu wyciekalo.. Stan oleju utrzymuje +/- na środku wskazanego poziomu i nie wiem co sie dzieje- moze jechać z tym do mechanika?
Jest możliwe w mk2 i mniejszych silnikach mk3 niz 1.8 jeśli się odma zatka, ale ja mam 1.8 i nie mialem takiego czegoś, ale czytałem na forum że przy mrozach to czesta dolegliwość, wiec sie tym zainteresuj zanim ci wyżyga cały olej przez bagnet

Golf III 1.8 '93
[img]http://nokia-free.com/1.jpg[/img]
-
arkusb
- Nowicjusz

-
Kontakt:
najpierw panika pozniej myslenie:| poszukalem na forum i znalezlem duzo na ten temat. Bylem rozebrac i posprzatac odme- bylo tego sporo w srodku.. na szczescie wywalilo tylko okolo 0,7 litra i chyba nic powaznego sie nie stalo.. teraz bede bardziej uwazal na to i czesciej sprawdzal poziom oleju. dzieki za pomoc i zainteresowanie

-
Forester
- Gadatliwa bestia

-
Kontakt:
arkusb pisze: Bylem rozebrac i posprzatac odme- bylo tego sporo w srodku..
jak to wyczysciles? przedmuchales? wyciagales calosc?
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
-
MrUkAs
- Gadatliwa bestia

-
Kontakt:
Orientujecie sie moze w takiej kwestii, mianowicie u mnie jak sprawdzam olej po jezdzie (po odczekaniu 2-3h) to bagnet jest caly zalany olejem wraz z wglebieniem, a np. jak odczekam dluzszy czas 1-2 dni, to juz jest w porzadku. Dodam tylko, ze bierze mi olej i musze co chwile dolewac, no i nigdy nie wiem czy jest wporzadku czy nie...
www.SportCom.PL
-
arkusb
- Nowicjusz

-
Kontakt:
rozebralem calość i przeczyścilem - u mnie najprawdopodobniej wyżyk był zapchany i dlatego zamarzlo.. a swoja drogą to z tą zimą to lekka przesada.. obserwuje zachowanie golfa, bo niby pali i jedzie OK ale nie ufam za bardzo i zagladam bardzo czesto jak to wygląda.. wytarłem do sucha silnik w pobliżu bagnetu i jezeli coś sie jeszcze pojawi to jade odrazu do mechanika. boje sie o silnik..