Zegary z TDI do TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zegary z TDI do TD
Koledzy czy da się zastosować zegary (z obrotomierzem) z TDI w TD w Golfie III. Oczywiście gabarytowo pasują , z wygladu od strony kierowcy są identiko. Pomóżcie jak ktoś coś wie.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
ja Ci mowie poprostu ze taki temat juz byl tylko musisz poszukac a w skrocie Ci powiedzialem ze sie nie da i tyle. nie ma jakiegos uzasadnienia nie dziala i juz i stwierdzili to madrzejsi ode mnie.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Skoro kolega ma proble z SZUKAJ to powtórze sie po raz kolejny:
Różnica w zegarach TD oraz TDI polega na innym pochodzeniu sygnału dla obrotomierza. jeśli do silnika TD do 94 roku założymy zegary z silnika TDI po 94 roku to wszystko będzie działało z wyjątkiem obrotomierza. Licznik będzie dostawał informację na starcie, że zamiast 950 obrotów ma ich 9500 i będzie zamykał obrotomierz.
Podobnie sprawa się ma jeśli do Golfa MK III TD założysz licznik z Seata TDI.
Wydaje mi się, że moje doświadczenie będzie dla Ciebie wiarygodne, ponieważ mam Golfa TD i wsadziłem do niego kiedys zegary z Golfa TDi, teraz jako zegary robocze miałem zegary z Seata TDi i tak to właśnie wyglądało, więc wiedza poparta doświadczeniem.
Różnica w zegarach TD oraz TDI polega na innym pochodzeniu sygnału dla obrotomierza. jeśli do silnika TD do 94 roku założymy zegary z silnika TDI po 94 roku to wszystko będzie działało z wyjątkiem obrotomierza. Licznik będzie dostawał informację na starcie, że zamiast 950 obrotów ma ich 9500 i będzie zamykał obrotomierz.
Wydaje mi się, że moje doświadczenie będzie dla Ciebie wiarygodne, ponieważ mam Golfa TD i wsadziłem do niego kiedys zegary z Golfa TDi, teraz jako zegary robocze miałem zegary z Seata TDi i tak to właśnie wyglądało, więc wiedza poparta doświadczeniem.
Ze względu na dużą ilość wersji Golfa, była mozliwość kupienia np. Golfa MK III w wersji GL w któej w standardzie był licznik z zegarkiem, licznik z obrotomierzem był za dopłatą i nie każdy Hans dokładał kilka mereczek żeby dostać taki wypas.
Ja w swoim samochodzie też nie miałem obrotomierza, ale nawet lepiej, bo dzięki temu zupełnie zmieniłem sobie zegary na takie jak chciałem.
Ja w swoim samochodzie też nie miałem obrotomierza, ale nawet lepiej, bo dzięki temu zupełnie zmieniłem sobie zegary na takie jak chciałem.
No właśnie chodzi o to że chciałem założyć nowe zegary , kupiłem od TDI i za cholerę nie pracuje mi obrotomierz, po odpaleniu zasówa na koniec skali . Czyli wniosek że jednak się nie da zrobić aby obrotek chodził prawidłowo.Trudno muszę komuś odstąpic te zegary. Jak ktoś reflektuje to bardzo proszę.
[ Dodano: Sob Lis 19, 2005 18:15 ]
Czy ktoś jest zainteresowany tymi zegarami , chętnie odstąpie.
[ Dodano: Sob Lis 19, 2005 18:15 ]
Czy ktoś jest zainteresowany tymi zegarami , chętnie odstąpie.
A jak sprawa ma sie w druga stronę, jeśli chodzi o Golfa MK3 1,9TDi (1Z) z rocznika 1994, czy mogę do niego wpakowac zegary z obrotomierzem z TD, również z 1994?rydzu pisze:Skoro kolega ma proble z SZUKAJ to powtórze sie po raz kolejny:
Sytuacja wygląda dokładnie tak samo, jeśli masz białe symbole na jednym i drugim to wszystko będzie chodziło. Proponuję sprawdzić po Vin rok modelowy ponieważ w dowodzie rejestracyjnym może być delikatne przekłamanie. Rok modelowy w VW nie zaczyna się w styczniu. Wrzuć na forum zdjęcie twojego oryginalnego licznika i zobaczymy który to model