climatronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
climatronic
Jako że szukajka nie dziala mam pytanie. Jak działa climatronic ?
Tzn czy sprężarka cały czas chłodzi czy jest możliwość jej wyłączenia jak w manualnej klimie i sterować samym ogrzewaniem w takie dni jak teraz.
Ogólnie co lepsze klima manual czy klimatronic ?
Podrawiam
Tzn czy sprężarka cały czas chłodzi czy jest możliwość jej wyłączenia jak w manualnej klimie i sterować samym ogrzewaniem w takie dni jak teraz.
Ogólnie co lepsze klima manual czy klimatronic ?
Podrawiam
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 09:07 przez sebastian1901, łącznie zmieniany 1 raz.
Sebastian
jesli na wyswietlaczy bedzie ci pisalo econ wtedy sprezarka nie działa, ponizej 5 stopni również sie nie wlaczy nawet jak dasz auto< teraz mozesz smigac na econ ( tylko raz na jakis czas wlacz sprezarke na chwile zeby jej nie trafilo) i na econ również climatronik ci steruje ustawiona temperatura na wyswietlaczy. pozdro
to dzis znalazłem napewno ci sie przyda
Instrukcja obsługi Golf IV - Bora PL
Instrukcja
to dzis znalazłem napewno ci sie przyda
Instrukcja obsługi Golf IV - Bora PL
Instrukcja
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 18:37 przez bambi001, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpinam się pod ten temat z racji , że chodzi o climatronic
Po autodiagnozie na wyświetlaczu klimy wyskoczył błąd :
444 00 ---> co on oznacza ? dodam , że mam problem z parowaniem szyb i dodam
również , że ta łopatka pod moim filtrem kabinowym nie domyka się , jestem
w trakcie naprawy tego , ale co to za bład ? czy chodzi właśnie o to ?
Po autodiagnozie na wyświetlaczu klimy wyskoczył błąd :
444 00 ---> co on oznacza ? dodam , że mam problem z parowaniem szyb i dodam
również , że ta łopatka pod moim filtrem kabinowym nie domyka się , jestem
w trakcie naprawy tego , ale co to za bład ? czy chodzi właśnie o to ?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Ja też miałem: pomiędzy drugim a piątym kilometrem od domu, przy temperaturze poniżej pracy Climatronica (czyli +5°C) parowały mocno.grizzly83 pisze: dodam , że mam problem z parowaniem szyb
Wyjąłem filtr przeciwpyłkowy (teraz nie ma pyłków ) i wstawiłem domowej roboty z gazy by był dobry nawiew. Po 6 kilometrze problem ustępuje. Więc albo wyjąć albo dać świeży.
Można by też wcześniej wstawać i odpalić na parę chwil by się silnik rozgrzał
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 01:06 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
No właśnie tak myślałem , że wyświetli mi się jakiś kod błędu , a tu wyskakuje tylkoBugsik pisze:Jeśli masz problem z obiegiem zamkniętym to powinien wyświetlać się błąd 4FA...
444 00 czyli brak błędów , a dziwne to bo nadal pod filtrem przeciwpyłkowym ( mam nówke i szyby mimo wszystko parują ) ta łopatka otwierania i zamykania obiegu wewnętrznego i zewnętrznego nie domyka się , jest ona caly czas otwara , a gdy przyciskam obieg wewnętrzny to lekko drgnie i nadal nie zamyka się. Próbowałem palcami ją ruszyć , myślałem że jakiś paproch wpadł tam ale nadal nie idzie jej domknąć
- wav
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam Panowie podepne sie pod temacik a mianowicie mam Climatronic po wsadzeniu do auta termostatu którego odziwo wcześniej nie było przestało mi działać ogrzeanie
Diagnozowałem Climatronic i podobnie jak u kolego 444 00 czyli błędów nie ma mechanik siedział cały dziń nad autkiem wszystkie podzespoły mechaniczne sprawne więc co jest przyczyna niedziałającego ogrzewania???
Diagnozowałem Climatronic i podobnie jak u kolego 444 00 czyli błędów nie ma mechanik siedział cały dziń nad autkiem wszystkie podzespoły mechaniczne sprawne więc co jest przyczyna niedziałającego ogrzewania???
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3293511#3293511