Dziura przy progu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziura przy progu.
Samochód jest w bardzo dobrym stanie jak na ten wiek, nie ma żadnych ognisk rdzy na lakierze i wszystko wskazuje na to, że nie miał nigdy wypadku. Jednak dzisiaj zauważyłem, że dolna część progu (paseczek blachy) jest od strony pasażera, z przodu wygięty, pomyślałem, że to przez podnoszenie go w warsztacie i że to łatwo wyprostuje (chodź i tak tego nie widać z zewnątrz, trzeba się schylić), jednak wyczułem ręką, że zaraz za progiem jest w podłodze dziura jakieś 10 na 3 cm, chodź nad nią czuć jeszcze jakieś warstwy blachy. Przy ponoszeniu auta dziura osłabiła konstrukcję i pewnie dlatego ten pasek się zgiął na jej wysokości.
Co należy zrobić w tej sytuacji? Co zrobić z tą dziurą?
- imp
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Dziura przy progu.
W instrukcji nie napisali ?Veikko pisze:Samochód jest w bardzo dobrym stanie jak na ten wiek, nie ma żadnych ognisk rdzy na lakierze i wszystko wskazuje na to, że nie miał nigdy wypadku. Jednak dzisiaj zauważyłem, że dolna część progu (paseczek blachy) jest od strony pasażera, z przodu wygięty, pomyślałem, że to przez podnoszenie go w warsztacie i że to łatwo wyprostuje (chodź i tak tego nie widać z zewnątrz, trzeba się schylić), jednak wyczułem ręką, że zaraz za progiem jest w podłodze dziura jakieś 10 na 3 cm, chodź nad nią czuć jeszcze jakieś warstwy blachy. Przy ponoszeniu auta dziura osłabiła konstrukcję i pewnie dlatego ten pasek się zgiął na jej wysokości.
A poważnie to chyba powinieneś do ASO skoczyć ..Bo jak przyjdzie zima i zaczną sypać solą, to na wiosne już nie bedzie czego macać ..Skasują Cie z 1000 zł i bedziesz spokojnie spał .
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
imp,
...a ja za tego......... warna wyłapałem siiiiiiiiiiiii
zamiast do ASO pisz do kulczyk tradex o przydział na nową budę
sikam dzięki za rozbawienie mnie do łez w ten pochmurny wieczórW instrukcji nie napisali ?
A poważnie to chyba powinieneś do ASO skoczyć ..Bo jak przyjdzie zima i zaczną sypać solą, to na wiosne już nie bedzie czego macać ..Skasują Cie z 1000 zł i bedziesz spokojnie spał .
...a ja za tego......... warna wyłapałem siiiiiiiiiiiii
zamiast do ASO pisz do kulczyk tradex o przydział na nową budę
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 19:29 przez Fahoo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Młoda
- KS KathStyle
- Auto: Czarna Wdowa <3
Umyć silnikVeikko pisze:Ale niekiedy może trzeba zrobić coś w ASO!
Na prawdę chłopie nie patrz przez pryzmat asowskiego pisemka, bo przede wszystkim zamiast oszczędzać, dajesz zarabiać pośrednikom
ale Twoja broszka no bo w instrukcji napisali
Co zrobić z dziurą, tak jak napisał kolega:
A następnie zabezpieczyć przed solą kamieniami itd odpowiednim specyfikiem (nie zapomnij kupić w aso! )Fahoo pisze:Wyciąć do zdrowej blachy i wstawić nową(wspawać)
Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Dziura przy progu.
ale zadajesz pytania ...... od wieków wszyscy wiedzą co się robi z dziurami w karoserii, jak dla mnie temat do zsypu, ale cóż ....Veikko pisze:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sinior Veikko, wygląda mi na to że zarabiasz na tym forum wykonując na zlecenie OBOP-u badania nastrojów społeczeństwa względem jakości usług w ASO. Więc napiszę wyraźnie: jeśli masz pytanie czysto techniczne, pytaj. W tym temacie ludzi trochę poniosło bo wczoraj się najpierw rozbawili a potem wkurzyli, ale odpowiedź już uzyskałeś. Ale jeszcze raz wyjedź tu z jakimiś tekstami o obowiązku korzystania z ASO to pół nocy poświęce ale cię z stąd do ostaniego posta wyczyszczę, zawarnuje wyloguje i co sie da to zrobię żebyś nie psuł atmosfery na tym forum.
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 19:44 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
chyba kolejny temat kolegi Veikko do zamknięcia...Paweł Marek pisze:Ale jeszcze raz wyjedź tu z jakimiś tekstami o obowiązku korzystania z ASO to pół nocy poświęce ale cię z stąd do ostaniego posta wyczyszczę, zawarnuje wyloguje i co sie da to zrobię żebyś nie psuł atmosfery na tym forum.
swoją drogą dlaczego w instrukcjach aut nie zamieszczają wskazówek do korzystania z forum internetowego...nie rozumiem
[ Dodano: 18 Lis 2009 18:56 ]
aaa o dziurze zapomniałem...załatać cza, można w ASO
- Paweł Marek
- V.I.P.