1.9 TDI Diesel Extra Shell Vs Diesel V-power shell
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.9 TDI Diesel Extra Shell Vs Diesel V-power shell
Witam!
Sprawdzaliscie czy rzeczywiscie golf MK5 1.9 tdi spala mniej po zalaniu v-powera on Shell niz zwyklego on?
Pozdrawiam!
Sprawdzaliscie czy rzeczywiscie golf MK5 1.9 tdi spala mniej po zalaniu v-powera on Shell niz zwyklego on?
Pozdrawiam!
Ja leje shell v power spadku spalania nie zauważyłem pomiedzy zwykłym on ale czuje ze minimalnie auto lepiej sie zbiera na tym paliwie. jakis czas temu rozmawiałem też z znajomym pracującym na shell odnośnie paliwa GTL i zapytał mnie czy chce wiedzieć jak jest naprawde, po czym powiedział że tego paliwa nigdy u nas nie było i nic nie wskazuje na to by miało sie pojawić(pomimo reklam które były na stacji). Więc teraz zgłupiałem czy on mowi prawde czy poprostu tak naprawde jest bo tankujac cały czas V-power nie poczułem różnicy gdy pojawilo sie na stacji reklamowane paliwo GTL.
- acid85
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pytasz o golfa mk5, ja mam 4 ale mogę powiedzieć jak to u mnie wygląda. Co zauważyłem na v-powerze to to ze auto zaczęło ciszej chodzić niż na zwykłym on, spalanie na tym samym poziomie a co do osiągów to może złudzenie ale minimalnie chyba się polepszyły lecz na pewno nie znacznie a może pozostały na tym samym poziomie. Po wprowadzeniu GTL nie zauważyłem żadnej różnicy w stosunku do starego v-powera. Nie wiem jak to z tym jest, czy coś tam w nim zmienili i czy miała być odczuwalna różnica ale wg moich obserwacji silnik zachowuje się jak na wcześniejszym v-powerze.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
tak się składa że często tankuję na Shellu i w kwesti tematu "Diesel Extra Shell Vs Diesel V-power shell" nie odczułem żadnej, ale to żadnej istotnej różnicy po zalaniu ON za 4,17 PLN-ów więc dla mnie to czysty marketing. Zresztą tematu o jakości paliw wielokrotnie już były a temat jeżeli już to raczej do "Ogólnego" bym wrzucił
Ostatnio zmieniony czw lis 19, 2009 12:00 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiem tak: lejcie nawet na prywatnych stacjach, tam prawie każdy właściciel ma papier z badania paliwa do wglądu, najlepiej jak paliwo ma mało bio-szajsu. Po mojemu z kompanianymi stacjami jest jak z kompanianym piwem - są średnie, a czasami słabe.
Co do mogego auta to mam u siebie wydajną pompę i małe wtryski, co sprawia że silnik jest bardzo wrażliwy na jakość paliwa.
Co do mogego auta to mam u siebie wydajną pompę i małe wtryski, co sprawia że silnik jest bardzo wrażliwy na jakość paliwa.
Ja pracuje na stacji paliw konkretnie na orlenie i rozmawiałem już z kilkoma kierowcami którzy wożą paliwa i dowiedziałem się że te wszystkie paliwa uszlachetnione nie dają wiekszej mocy dla auta, nie zmniejszają zuzycia paliwa, a jedynie jeżeli są stosowane cały czas to utrzymuja w lepszej kondycji układ paliwowy, ale ważne jest aby cały czas lac to uszlachetnione paliwo. I nie ma to znaczenia czy Ultimate, Verwa czy cokolwiek innego, bo to jest wszystko to samo a różni się jedynie nazwą