GOTUJĄCA SIĘ WODA... i nie tylko ;/
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
GOTUJĄCA SIĘ WODA... i nie tylko ;/
Witam. Mam taki problem. Od pewnego czasu gotuje mi sie woda w zbiorniku wyrównawczym. Problem polega na tym iż woda (płyn) po przejechaniu zaledwie paru kilometrów momentalnie wyparowywuje ze zbiornika. CIsnienie jest wrecz ogromne, para bucha jak w lokomotywie. Cale 5 litrow idzie sie jeb**ć w pare minut. Nagrzewanie dmucha tylko zimnym powietrzem. Sytuacja sie zmienia kiedy naleje wody na maxa, wtedy dziala gorące ogrzewanie. Mam podejrzenie że mogła pojść uiszczelka pod głowicą i stąd takie cisnienie w zbiorniku. Przed rozkręceniem całego silnika chciałem zapytać was o rade, pomoc. Co waszym zdaniem mogło pojść? Czytałem troche o tym na forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Dodam ze temp po praru minutach jest max na wskazniku. Prosze o porady
www.myspace.com/radusch
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Miałem taki sam przypadek w polonezie uszczelke pod głowica mi wtedy wywaliło , nie jechałeś ostatnio szybko ale nie wiozłeś czegoś cięzkiego , w moim przypadku przyczyną było przegrzanie silnika bo łódke ciągnąłem
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Grzesiek GT
- ...
- Kontakt:
- Grzesiek GT
- ...
- Kontakt:
u znajomego kiedys dolewałem plynu i zakrecilem na maxa, pojechalem do sklepu i wystrzelil wąż od zbiornika. zadzwonilem po znajomego przyjechal i zalozyl wąż i powiedzial ze jak zakrecam korek to do konca i potem go trochę cofnąc żeby był luźny, nie za dużo ale żeby korek nie byl dociągniety do konca bo podczas jazdy wytworzy sie cisnienie i zaciąga korek i przez to przynajmniej w moim przypadku wystrzelil wąż, teraz nie dokręcam tylko zostawiam delikatny luz i nie mam od tej pory zadnego problemu z wywaleniem weża czy plynu
-
- Forum Master
- Grzesiek GT
- ...
- Kontakt:
No więc co było przyczyną że w moim przypadku wystrzelil wąż? wczesniej korek byl luźny a jak ja dolewalem wody do do konca zakrecilem i mi kurde ten wąż wystrzelil, a teraz po poradach daje trochę luzu dla korka i nie mam zadnych problemów z tym, więc co w moim przypadku wtedy było przyczyną? Cisnienie? sam już nie wiem
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tylko uszczelke kup firmy Erling bardzo dobre uszczelki moja już ma 50 tys
W takim opakowaniu jest są najlepsze dovw
http://www.allegro.pl/item815013959_usz ... ml#gallery
W takim opakowaniu jest są najlepsze dovw
http://www.allegro.pl/item815013959_usz ... ml#gallery
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
- Grzesiek GT
- ...
- Kontakt:
wystarczy że korek się lekko zakręci na zimnym silniku, nie musi być dużego luzu. Jeśli się zbyt mocno dokręci zwłaszcza na gorącym silniku 1.jak ostygnie to go nie odkręcisz 2. zaworek może nie zadziałać. Jeśli zaś zostawisz za duży luz nadciśnienie może omijać zaworek uchodząc "bokiem", więc nie będzie spełniał swojej funkcji.