Opony bieżnikowane nowe czy zwykłe używane ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mkII ? to kup teraz MkIII albo IV tez na raty sprzedaja
szukam alternatywy jakiejs dlatego pytam pewnie jakies uzywki kupie na przód i bieznik na tył dzieki odpowiedza na ktore oczekiwałem nowe mnie nie interesuja
i jak z tymi mm jest 8mm maja nowa ? bo chyba nikt nie odpowiedzial zebym wiedział jakie uzywki kupic......
dzieki
szukam alternatywy jakiejs dlatego pytam pewnie jakies uzywki kupie na przód i bieznik na tył dzieki odpowiedza na ktore oczekiwałem nowe mnie nie interesuja
i jak z tymi mm jest 8mm maja nowa ? bo chyba nikt nie odpowiedzial zebym wiedział jakie uzywki kupic......
dzieki
Ciekawe skąd ty wytrzasłeś ten przepis, ja jezdze na bieznikowanych z allegro i spisują się swietnie, zmienilem na przodzie i na tyle.
Na przeglądzie nie było rzadnego problemu, takich rzeczy przecież nikt nie sprawdzi.
Mój ojciec też miał bieżnikowane na obu osiach i nie było problemu.
Tylko że niestety bieznikowane zawsze są i ciut wieksze, jesli potrzeba nam 205/55/15 to musimy kupic 205/50/15.
Nowy bieżnik robi swoje, i zawsze jest go troche wiecej niż w seryjnej oponie ze sklepu.
Na przeglądzie nie było rzadnego problemu, takich rzeczy przecież nikt nie sprawdzi.
Mój ojciec też miał bieżnikowane na obu osiach i nie było problemu.
Tylko że niestety bieznikowane zawsze są i ciut wieksze, jesli potrzeba nam 205/55/15 to musimy kupic 205/50/15.
Nowy bieżnik robi swoje, i zawsze jest go troche wiecej niż w seryjnej oponie ze sklepu.
Golf III 1.8 '93
[img]http://nokia-free.com/1.jpg[/img]
[img]http://nokia-free.com/1.jpg[/img]
Tak wnioskuje z wypowiedzi Zobaczymy co z tego bedzie chyba ze naprawde nic ciekawego z uzywek na przód nie dostane to wezme 4 te co podalem z PROFILU bo chyba najlepszy bieznik z tego co widze na allegro.
8 mm ?
http://www.oponybieznikowane.com/i
8 mm ?
http://www.oponybieznikowane.com/i
Mam bieznikowane oponki marguma na przod i tyl i powiem tyle, ze na lato tez takie kupuje !!! W zeszlym roku kupilem uzywki "7mm bieznika" , a okazalo sie ze rzeczywiscie bylo 7mm bieznika tylko taki hmm... dzyndzelek ktory oznaczal ze opone trzeba wymienic byl jakies 2mm od powierzchni opony. Czyli w rzeczywistosci byly 2mm do zajezdzenia i tym sposobem kupilem sobie uzywki na 1 sezon A poinformowal mnie o tym przypadkiem, dopiero 4 wulkanizator. Mamy fachowcow w tych naszych warsztatach...misiek10111 pisze:być może że z tych lat, ale ja bym nigdy nie pokusił bym się jechać więcej jak 100 km/h (na przedniej osi)na nalewce(bieżnikowanej) nawet ten gość co mi sprzedawał te oponki to nie zalecał większych prędkościbongo pisze:Przepis z lat 60
Chcialem jeszcze dodac, ze na moich zimowych bieznikowanych jezdze po 180km/h (czesto jezdze autostrada ) i zyje
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Lut 24, 2006 11:43 pm ]
A ten koles co mnie wykiwal na tych oponkach, to wlasnie ten z waszej aukcji, ze skoczowa z firmy "chrzaszcz" ktora miesci sie... w garazu
Nauczylem sie przynajmniej troche o nowych oponkach, ale trudno mi bedzie zaufac ponownie uzywka... dlatego wybieram regenerowane.
Opona to podstawowa sprawa bezpieczenstwa.
Wejdz sobie na www.opony.pl w tym rozmiarze co te nalewki masz nowe Dayton D110 za 181 PLN za sztuke. A najtansze juz od 167 PLN.
Ja kiedys miałem nalewki założone w maluchu to po jeżdzie do Koszalina i spowrotem poszedłem kupić nówki bo na tych nalewkach sie nie dało jeżdzić (samochód był strasznie nie stabilny).
Teraz czeka mnie zakup kompletu do mojego golfa i wybór padł na Toyo Proxes T1R 195/50R15.
Wejdz sobie na www.opony.pl w tym rozmiarze co te nalewki masz nowe Dayton D110 za 181 PLN za sztuke. A najtansze juz od 167 PLN.
Ja kiedys miałem nalewki założone w maluchu to po jeżdzie do Koszalina i spowrotem poszedłem kupić nówki bo na tych nalewkach sie nie dało jeżdzić (samochód był strasznie nie stabilny).
Teraz czeka mnie zakup kompletu do mojego golfa i wybór padł na Toyo Proxes T1R 195/50R15.
thebishop pisze:Teraz czeka mnie zakup kompletu do mojego golfa i wybór padł na Toyo Proxes T1R 195/50R15.
Bardzo fajne oponki... tylko mnie np. nie stac na wydanie 1300zl. A dzisiejsze opony bieznikowane naprawde roznia sie od tych z minionej epoki i place 400zl za komplet a nie 1400
Tak jak wspominalem, polecam MARGUM