Jaki Diesel??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ja mam ATD 101PS na pompowtryskach i jeśli chodzi o dynamikę i ekonomiczność tego silnika jestem bardzo zadowolony. Natomiast zaraz po zakupie auta poniosłem koszty regeneracji pompowtryskiwacza ale to tylko przez moją głupotę po zatankowałem badziewne paliwo. Ale jeśli lejesz dobre paliwo wsztysko powinno być ok.
Regeneracja pompowtryskiwacza u mojego magika kosztowała mnie 400zł i jak narazie śmiga jak przed awarią. Mi się trafiło auto w dobrym stanie technicznym i wizualnym więc wziąłem takie nie zważając na to czy VP czy PD. Myśle że jednak tańsze w utrzmaniu są silniki na pompie, ale więcej da się wicisnąć z pompowtrysków. Wybór należy do Ciebie
- hipnox
- Nowicjusz
- Kontakt:
Więcej da się wycisnąć ale ja osobiści wolałbym 110 i programik na 140 i fajnie śmiga można jeszcze wtryski większe. I już miło jeździć wolałbym to niż słabsze pompki. A jeżeli ktoś mierzy wyżej wtedy bym się zastanowił nad motorami 130 km lub ARL. Takie moje zdanie ale ile ludzi tyle poglądów.sheva pisze:Myśle że jednak tańsze w utrzmaniu są silniki na pompie, ale więcej da się wicisnąć z pompowtrysków.
Napisz na co się zdecydowałeś:)
- bladzio1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Jaki Diesel??
I co kolego znalazłeś w końcu jakieś auto? Bo po stopce widzę, że nadal ten sam MK3.