Wymiana wkladu lusterka prawa strona
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja ostatnio probowalem u siebie wyjac ten wklad lusterka... i za cholere nie moge tego ruszyc.
Zrobilem tak jak bylo w tej poradzie z forum passata ale jak wkladam paluchy i ciagne za lustro tu cale lusterko mi sie ugina a samo lustro nawet nie drgnie. Jakby bylo przyspawane do tego silniczka.
Probowalem pociagnac gwaltowniej, ale bez efektu.
Albo cos tam trzeba dodatkowo odgiac/podwazyc/docisnac albo ja za slabo ciagne. Ale boje sie ze polamie ten caly wklad
Jakas rada moze ?
Zrobilem tak jak bylo w tej poradzie z forum passata ale jak wkladam paluchy i ciagne za lustro tu cale lusterko mi sie ugina a samo lustro nawet nie drgnie. Jakby bylo przyspawane do tego silniczka.
Probowalem pociagnac gwaltowniej, ale bez efektu.
Albo cos tam trzeba dodatkowo odgiac/podwazyc/docisnac albo ja za slabo ciagne. Ale boje sie ze polamie ten caly wklad
Jakas rada moze ?
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
- scss
- Ma gadane
- Auto: Bora Variant 1.6 AUS, Polo 6N2 1.4 AUD, Amarok 4Motion BiTDI 2.0
Witam!
1.Ciąganie wkładu lusterka aby je wyjąc jest trochę ryzykowne, bo wkład może pęknąć. Ja to robię tak: od dołu są dwie śrubeczki odkręcam i wtedy mogę zdjąć cała obudowę lusterka. Po zdjęciu obudowy śrubokrętem można spokojnie wyczepić z zatrzasków lusterko.
2.Aby sprawdzić czy grzeje należy sobie mierniczkiem (po zdjęciu wkładu podpiąć się do przewodzików i sprawdzić napięcie. Po włączeniu ogrzewania tylnej szyby powinno pojawić sie 12V.
Niedługo będę sam wymieniał u siebie to mogę zrobić kilka fotek jakby ktoś potrzebował.
PS. A macie może namiar na jakieś dobrze wkłady? Poszukuję lewego i prawego w kolorze chromu, lewe asferyczne.
1.Ciąganie wkładu lusterka aby je wyjąc jest trochę ryzykowne, bo wkład może pęknąć. Ja to robię tak: od dołu są dwie śrubeczki odkręcam i wtedy mogę zdjąć cała obudowę lusterka. Po zdjęciu obudowy śrubokrętem można spokojnie wyczepić z zatrzasków lusterko.
2.Aby sprawdzić czy grzeje należy sobie mierniczkiem (po zdjęciu wkładu podpiąć się do przewodzików i sprawdzić napięcie. Po włączeniu ogrzewania tylnej szyby powinno pojawić sie 12V.
Niedługo będę sam wymieniał u siebie to mogę zrobić kilka fotek jakby ktoś potrzebował.
PS. A macie może namiar na jakieś dobrze wkłady? Poszukuję lewego i prawego w kolorze chromu, lewe asferyczne.
Pozdrawiam Grzesiek.
-
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7.5 Variant
- Silnik: DGTE
Podepnę się do pytania kolegi scss, otóż mam pęknięte oba wkłady lusterek. Poszukuję grzanych wkładów, asferycznych, tzn takich jak w oryginale jest tyle że niebieskie (jakoś lepiej w nocy widać - mam lewe niebieskie a prawe normalne i jest różnica). Chodzi mi o wkłady dobrej jakości,bo nie chce ich wymieniać ze względu że się np łuszczą. Poza tym poszukuję obudowy lusterek L+P,ale nie pod kolor - czarne, zwykłe. Prawą można wyrwać na allegro, ale lewej nie ma szans. Macie jakieś pomysły gdzie je znaleźć??Może macie jakieś dojście?? Pomóżcie proszę.
Toledziak, masz tu linka http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=577822338 kolega zajmuje sie tymi żeczami, tu jest przykladowo bialy wkład lusterka ale ma tez niebieski i obudowy tez, zadzwoń zapytaj a napewno ci wysle jak bedziesz chcial;) pozdro
MK3_1.9D_1Y_ by ..Młody.. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2691780#2691780
W ramach pytanie gdzie można kupić cały wkład z matą w Krakowie polecam sklepy AutoWanda bardzo dobrej jakości wkład z matą grzewczą kupiłem za 25zł, po zamówieniu na drugi dzień do odebrania. U mnie od strony pasażera wyszedł wkład tak jak piszecie bez odkręcania obudowy.
Była Del Sol VTi jest Golf TDi :) teraz dopiero będzie nisko i szeroko :)
-
- Nowicjusz