Dodatki czyszczace do ON lub PB - warto?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
oldstaszek, a jakie masz zdanie na temat środków do czyszczenia układów paliwowych diesla XERAMIC http://www.autokosmetyki.pl/images/xera ... esel_s.jpg
-
- Forum Master
- Kontakt:
Moje zdanie jest żadne w temacie produktów tej firmy i moi koledzy mechanicy o takiej nie wspomnieli.
W moim miasteczku znam wszystkich(chyba) i oni mnie też znają z racji wspólnej profesji, tyle że ja zaprzestałem "zabawę" w proste, schematyczne zajęcia do których wystarczy przyuczyć...spotykamy się gdy wynikają pytania dotyczące usterek i ich dobre diagnozowanie.
Tak to wygląda...
W moim miasteczku znam wszystkich(chyba) i oni mnie też znają z racji wspólnej profesji, tyle że ja zaprzestałem "zabawę" w proste, schematyczne zajęcia do których wystarczy przyuczyć...spotykamy się gdy wynikają pytania dotyczące usterek i ich dobre diagnozowanie.
Tak to wygląda...
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Skydd jest szwedzki, a nie fiński! Zresztą od razu widać po nazwie, że nie brzmi fińsko, ale skandynawsko. Fiński to język ugro-fiński, podobny do estońskiego i języków ludów płn-zach Rosji, natomiast szwedzki to język skandynawski (północno germański), ba to już język polski jest znacznie bliższy językowi szwedzkiemu (i innym językom skandynawskim) niż język fiński, który nie ma z tymi językami kompletnie nic wspólnego (za wyjątkiem wpływów z czasu gdy Finlandia należała do Szwecji (ale należała też do Rosji)).collo pisze:witam chce przeczyscic sobie caly układ w moim dieselku czytalem posty i była mowa o fińskim srodku SKYDD czy to jest ten srodek?
http://motoprodukty.pl/product_info.php ... ts_id=1662
Ostatnio zmieniony pn lis 16, 2009 22:30 przez Veikko, łącznie zmieniany 4 razy.
Post nie na temat, ale myślę żeby zostawić dla potomnychVeikko pisze:Skydd jest szwedzki, a nie fiński! Zresztą od razu widać po nazwie, że nie brzmi fińsko, ale skandynawsko. Fiński to język ugro-fiński, podobny do estońskiego i języków ludów płn-zach Rosji, natomiast szwedzki to język skandynawski (północno germański), ba to już język polski jest znacznie bliższy językowi szwedzkiemu (i innym językom skandynawskim) niż język fiński, który nie ma z tymi językami kompletnie nic wspólnego (za wyjątkiem wpływów z czasu gdy Finlandia należała do Szwecji (ale należała też do Rosji)).
Dobrze jest czasem dowiedzieć się czegoś o językach ugro-fińskich itd
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
a ja dzis zakupiłem z STP ta formule do czyszczenia pompek w dieslu;) ciekawe ciekawe jak to zadziała;)
polecam mysle ze silnik lepiej sie uruchamia napewno jest ciszej po zagrzaniu silnika
polecam mysle ze silnik lepiej sie uruchamia napewno jest ciszej po zagrzaniu silnika
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 10:20 przez Art'ek, łącznie zmieniany 2 razy.