Witam [MK3 1,8 / 92]
Od razu tłumaczę ze nie za bardzo sie orientuję w "terminologii" ale mam pytanko :
Na tylnej osi mam luz na kole (wyczuwalny) . Śruba dociskająca łozysko jest dość mocno juz dokręcona (dokrecałem latem ale znów mam luz - chyba ze sie poluzowała ale w jaki sposób skoro tam jest zabezpiecznie) i nie wiem czy jest sens wymieniać to łozysko (nie buczy) czy lepiej odstawić od razu na warsztat zeby wymienić piastę ? czy mozna to jakoś sprawdzić czy to piasta do wymiany czy łozysko ?
Pozdrawiam
i sorki za lamerstwo techniczne
Morff
Co wymienić [MK3]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Co wymienić [MK3]
czesc jezeli likwidowales juz luz lozysk kol tylnych i nadal sie pojawia.to do wymiany bedzie lozysko.kupuje sie jeden kpl na strone najlepiej z SKF.cena okolo 60zl - aMorff pisze:Witam [MK3 1,8 / 92]
Od razu tłumaczę ze nie za bardzo sie orientuję w "terminologii" ale mam pytanko :
Na tylnej osi mam luz na kole (wyczuwalny) . Śruba dociskająca łozysko jest dość mocno juz dokręcona (dokrecałem latem ale znów mam luz - chyba ze sie poluzowała ale w jaki sposób skoro tam jest zabezpiecznie) i nie wiem czy jest sens wymieniać to łozysko (nie buczy) czy lepiej odstawić od razu na warsztat zeby wymienić piastę ? czy mozna to jakoś sprawdzić czy to piasta do wymiany czy łozysko ?
Pozdrawiam
i sorki za lamerstwo techniczne
Morff
takie polskie MARGO kosztuje okolo 40zl.pozdrowienia
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: