mk3 problem z elektrycznymi szybami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 problem z elektrycznymi szybami
Witam
Kolega ma taki problem z elektryką podczas podnoszenia szyb przepalają się bezpieczniki.
Czasem działa normalnie aż zaczną się przepalać nie wiadomo z jakich powodów.Wyczytał że może być to spowodowane czujnikiem wstecznego biegu wymienił go i pewien czas było ok.Ale powrócił problem!!
Teraz kolega ma opuszczoną szybę i nie może podnieść bo gdy włoży nowy bezpiecznik i przekręci kluczyk od razu się przepala się każdy czy ma 5 amperów czy 30.
autko to golf 3 tdi 95r. 4 szyby elektryka.
Proszę o jakieś wskazówki
Kolega ma taki problem z elektryką podczas podnoszenia szyb przepalają się bezpieczniki.
Czasem działa normalnie aż zaczną się przepalać nie wiadomo z jakich powodów.Wyczytał że może być to spowodowane czujnikiem wstecznego biegu wymienił go i pewien czas było ok.Ale powrócił problem!!
Teraz kolega ma opuszczoną szybę i nie może podnieść bo gdy włoży nowy bezpiecznik i przekręci kluczyk od razu się przepala się każdy czy ma 5 amperów czy 30.
autko to golf 3 tdi 95r. 4 szyby elektryka.
Proszę o jakieś wskazówki
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A moim zdaniem gdzies mogla przetrzec sie izolacja na kablu od wlacznika do szyby. I jak kolega naciska zamknij to pojawia sie na nim napiecie w tym momencie robi sie zwarcie z ktoryms z innych kabli i wywala bezpiecznik. Z otwieraniem moze nie byc takiego problemu bo jest ono realizowane na innych przewodach. Dzieje sie tak na wszystkich szybach czy tylko na jednej?
- Paweł Marek
- V.I.P.
ja o tym pisałem ale nie doczytał dokładnie, nie chodziło o sam włącznik tylko o zwarcie jego kabli do kabli czujnika prędkości. Miałem taki przypadek objawiał się właśnie paleniem bezpiecznika - ale to jakiś kasus. Wiadomo juz że nie szyby sa winne, muisi byc zwarcie w instalacji ale gdybać to sobie mozna na odległość. Cała wiązka silnikowa jest do przejrzenia chyba że wystarcza oględziny wtyczek wchodzacych w skrzynke od tyłu.salmooo pisze:Wyczytał że może być to spowodowane czujnikiem wstecznego biegu wymienił go i pewien czas było ok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- jozinvariant
- Nowicjusz
to mi się to zdążyło nadal mam ten problem muszę dokładnie przejrzeć wiązkę ale za to jak byłem u elektryka to właśnie wyłączenie cz w bagażniku nic nie dało więc lipa..
-drzwi odłączone
-czujniki wstecznego odłączony
- puszka od cz bo niby też współgra
A bezpiecznik odpowiada za:
szyby elek.
lusterka elek.podgrzewane
podgrzewane fotele
światła wstecznego
-drzwi odłączone
-czujniki wstecznego odłączony
- puszka od cz bo niby też współgra
A bezpiecznik odpowiada za: