witam,
1) od kilku dni z mojego silnika wydobywają się dziwne dźwięki w postaci takiego syczenia podczas dodawania gazu, problem praktycznie znika jeżeli włączę klimatyzacje ( nie wiem czy ma znaczenie - jest to klimatronik) - jaki może być problem?
dodam, ze zbliża mi się wymiana oleju - może to ma znaczenie
2) b słabo chodzi mi wspomaganie - praktycznie jak by go nie było - czy to taki urok w golfach z tym silnikiem ?
z góry dzieki za wszelkie rady i podpowiedzi
glosna praca golf 1,6 16v / brak wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tez mi sie wydaje ze cos na pasku nie chula. A jak wlaczysz juz ta klime i jest ciszej to czy wspomaganie lepiej dziala? jezeli nie to pewnie pompa wspomagania saidla i blokuje pasek. Wtedy jak zalczysz klime to idzie wieksz opor na pasek i zaczyna krecic. jak dla mnie to bedzie jakos tak
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
jeżeli chodzi o wspomaganie to nie ma różnicy czy z klima czy bez - może trochę przesadzam ale w porównianiu np do laguny to chodzi zdecydowanie ciężej
- dzwięk, który sie wydobywa przypomina dzwięk jak samochód jedzie na w wstecznym
- chyba to rolka napinacza - jak sprawdzić czy rolka jest do wymiany i czy to będzie to ?
[ Dodano: 02 Gru 2009 15:27 ]
wyszlo na to, ze to łozysko przy sprężarce klimatyzacji - jutro jade na wymiane dam znać czy to było trafne
- dzwięk, który sie wydobywa przypomina dzwięk jak samochód jedzie na w wstecznym
- chyba to rolka napinacza - jak sprawdzić czy rolka jest do wymiany i czy to będzie to ?
[ Dodano: 02 Gru 2009 15:27 ]
wyszlo na to, ze to łozysko przy sprężarce klimatyzacji - jutro jade na wymiane dam znać czy to było trafne