Podłączenie 2 wzmacniaczy

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Luqas1
Nowicjusz
Nowicjusz

Podłączenie 2 wzmacniaczy

Post autor: Luqas1 » wt lut 28, 2006 15:03

Mam takie pytanie, dotyczy ono właściwego połączenia elementów mojej instalacji: Z jednostki sterującej wychodzi jedno złącze (czincz)na wzmacniacz, wzmacniacze posiadam dwa-pytanie jak je ze soba zgrać? Wzmacniacze to monacor 750 (dwa kanały 250W RMS)-zasili subwoofer (JBL 1204BP), drugi wzmacniacz to Crunch x475 czterokanałowy (zasili cztery głosniki). Moje pytanie dotyczy: 1)zasilenia od akumulatora-dwa przewody-osobno dla każdego wzmacniacza? 2)jak dostarczy sygnał z radia do obu wzmacniaczy-z radia wychodzi jeden podwójny czincz, monacor ma podwójne wejście i wyjście na czincz, crunch posiada dwa podwójne wejścia na czincz oraz jedno podwójne wyjście... 3) Jak podłączyc do wzmacniaczy przewód Remote? 4) jak podłaczyć subwoofer do monacora by go nie spalić...? Z góry dziękuje za pomoc!

Modyfikacje i naprawa pojazdów, Car-Audio, porady. Kontakt: Skype: luqas01biuro, tel.: 698 656 936 Just Retro Style....

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » wt lut 28, 2006 16:51

1) kable prądowe możesz puścić jedne, a potem jakiś rozdzielacz prądowy
2) chincze musisz "rozgałęzić" w takim razie]
3) remote - patrz wyżej :)
4) a o co dokładnie Ci chodzi ?

proszę bardzo :)

Awatar użytkownika
Luqas1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Luqas1 » wt lut 28, 2006 17:01

Dziękuje za pomoc. Jeszcze jedno: rozumiem,że jesteś posiadaczem cabrio MKI-jakiego rozmiaru są przednie głośniki drzwiowe montowane pod oryginalną maskownica obok schowka? Czy jest to przypadkiem 5x7cala? Co do mego pytania nr 4 to chodzi mi o sposób zmostkowania na wzmacniaczu(monacor, 2 kanały RMS) tak by optymalnie zasilił moją skrzynię(JBL 1204BP)

Modyfikacje i naprawa pojazdów, Car-Audio, porady. Kontakt: Skype: luqas01biuro, tel.: 698 656 936 Just Retro Style....

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » wt lut 28, 2006 19:37

możliwe że 5x7, ale będe montował panele i te głośniki idą precz
w instrukcji wzmacniacza powinno być o mostkowaniu, nie znam tego wzmacniacza niestety :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”