sa inne,naba nie pasuje na drazek,kiere kupilem na allegro za 30zl,z reszta patrz kilka postow wyzej,napisalem co to za wynalazek ta kiera,wogole porazkaa porównaj jeszcze ten frez wewnetrzny w tej redukci co masz z frezem w nabie jesli jest taki sam to nie potrzebujesz redukcji tylko zakładasz nabe prosto na drążek kierowniczy i bedzie ok
[MK2] Wieloklin na kierownicy - objaśnienie różnic!
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[img]http://iv.pl/images/08472524222836475541.jpg[/img]
Ja mam następujący problem: U siebie w Golfie mk2 mam szeroki wieloklin. kupiłem kierownicę z POLO za wąskiw ieloklin. Zdjąłem przejściówkę ściągaczem do łożysk. Po jej zdjęciu rozprężyła się sprężynka co dociska łożysko. I teraz tak: zakładam kierownicę, tą z POLO, wchodzi na wieloklin ale podczas dokręcania opiera się już o obudowę manetek i podczas obracania mocno ociera. moje pytanie jest następujące:
Jak jest rozwiązany wieloklin wąski? Chodzi mi o sprężynkę i ewentualnie coś jeszcze co tam powinno być? Z tego co już wiem to sprężynka przy wąskim jest dłuższa. O ile? Co tam jeszcze przychodzi? Jakiś pierścień? tulejka? O co ma się oprzeć kierownica?
Stara kierownica opierała się na stożkowym profilu przejściówki, jak jest przy wąskiem wieloklinie? Niby też jest taki profil ale moja fajera tam nie sięga
Najlepiej jakby ktoś miał fotki poglądowe co sie znajduje na wałku z wąskim wieloklinem
Jak jest rozwiązany wieloklin wąski? Chodzi mi o sprężynkę i ewentualnie coś jeszcze co tam powinno być? Z tego co już wiem to sprężynka przy wąskim jest dłuższa. O ile? Co tam jeszcze przychodzi? Jakiś pierścień? tulejka? O co ma się oprzeć kierownica?
Stara kierownica opierała się na stożkowym profilu przejściówki, jak jest przy wąskiem wieloklinie? Niby też jest taki profil ale moja fajera tam nie sięga
Najlepiej jakby ktoś miał fotki poglądowe co sie znajduje na wałku z wąskim wieloklinem
Sporo różnych drobiazgów do mk2 ;)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK2] Wieloklin na kierownicy - objaśnienie różnic!
a jak założyć do golfa 3 sportową kierownicę DINO jak golf jest z roku 92' i mam szeroki wieloklin w nim. można coś zaradzić? i jak to zrobić?