Rozpórki i usztywniacze samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam ja sam sobie ostatnio wyspawałem rozpórki do mojego golfa mk1 i muszę przyznać, że efekty czuć!!!!! plastiki nie trzeszczą, drzwi już mi w uszczelkach nie chałasują no i przede wszyskim autko lepiej się prowadzi.
Polecam zakładanie rozpórek. Za kilka dni na allegro będę wystawiał rozpórki do mk1 w cenach:
przednia na kielichy 80zł
przednia dolna prosta łącząca wachacze 30zł
przednia dolna krzyżakowa łączące wszystkie 4 punkty pocowania wachaczy ok 70zł
tylna na amortyzatory 30zł
Wszystkie rozpórki robię sam i jak tylko odblokują mi konto na allegro i coś wyspawam to zapodam linka.
Pozdrawiam
Polecam zakładanie rozpórek. Za kilka dni na allegro będę wystawiał rozpórki do mk1 w cenach:
przednia na kielichy 80zł
przednia dolna prosta łącząca wachacze 30zł
przednia dolna krzyżakowa łączące wszystkie 4 punkty pocowania wachaczy ok 70zł
tylna na amortyzatory 30zł
Wszystkie rozpórki robię sam i jak tylko odblokują mi konto na allegro i coś wyspawam to zapodam linka.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 19:18 przez kowalesko, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czy tak wygląda dolna przednia rozpórka w MK2 ?: http://allegro.pl/item851924082_rozpork ... ml#gallery
A na co komu ta przednia dolna w MK2 czy MK3 ?? Przecież ruszyć wózek na skręcanie czy rozciąganie graniczy z głupotą. W MK1 mocowania wahaczy są w nadwoziu, ale MK2 ma solidny stalowy wózek i zastosowanie tej rozpórki dolnej na wahacze mija się z celem. Już nie raz było to udowodnione. Kasę tylko zbijają producenci, choć oprócz wyglądu i większej wagi nie zyskujemy nic.
- morfeusz86r
- Forum Master
TAZ, nie wiem co o tym myśleć, ale muszę zobaczyć jak to wygląda.
A powiedzcie mi - kupiłem sobie przednią górną OMP do MK2 i dzisiaj ją pasowałem (dowiedziałem się, że jest do 16V), ale jako tako pasuje i o nic nie wadzi, tylko nie mogę maski zamknąć. Dlaczego? Przecież maska i kielichy w każdym MK2 jest taka sama, to czemu macha się nie zamyka? Kupiłem ją za 119zł z wysyłką (używana) i pisałem do gościa, że ją zwrócę, albo odda mi trochę kasy i ja ją potnę, powyginam tak jak trzeba i pospawam migomatem. Co o tym myślicie? Przerobić, czy oddać? Od razu mówię, że nie mam czasu na robienie samemu od podstaw przedniej górnej rozpórki.
Chyba nie, bo przecież z tyłu jest belka. Jak by były wahacze jak np.syncro czy MK4 i powyżej to wtedy się zakłada. Z tego co mi wiadomo to nawet żadna firma nie produkuje tylnej dolnej, bo nie ma potrzeby do MK2.morfeusz86r pisze:a jest sens montować tylną dolną rozpórkę w mk2/3?
A powiedzcie mi - kupiłem sobie przednią górną OMP do MK2 i dzisiaj ją pasowałem (dowiedziałem się, że jest do 16V), ale jako tako pasuje i o nic nie wadzi, tylko nie mogę maski zamknąć. Dlaczego? Przecież maska i kielichy w każdym MK2 jest taka sama, to czemu macha się nie zamyka? Kupiłem ją za 119zł z wysyłką (używana) i pisałem do gościa, że ją zwrócę, albo odda mi trochę kasy i ja ją potnę, powyginam tak jak trzeba i pospawam migomatem. Co o tym myślicie? Przerobić, czy oddać? Od razu mówię, że nie mam czasu na robienie samemu od podstaw przedniej górnej rozpórki.
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 19:59 przez Xabingo, łącznie zmieniany 1 raz.