Ups... sie rozpisalem
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No wiec u mnie okazalo sie ze skopana jest instalka gazu i na komputerze benzynowym pojawialy sie bledy ze jest zwarcie. Mechanicy wywalili przekaznik gazu i jest OK. Skoro objawy masz podobne to moze u Ciebie tez cos podobnego?BigBlack pisze:No czlowieniu men, piszesz jakbys pisal o moim problemieDokladnie to samo w okolicach 3krpm. To z obrotami mi sie uspokoilo jak wymienilem czujnik temp silnika. Reszta bez zmian. Co do spalania to wydaje mi sie, ze jak na 2.0 to 11l LPG po miescie to nie jest duzo.
No mam nadzieje, ze cos sie uda nam wspolnie wymyslic
Instalke mam najprostsza do MPI ze sruba. Bylo tak ze na gazie chodzil spoko w momencie przelaczenia na benz od razu komp lapal bledy, zaczynal nierowno pracowa, dusic sie gasnac az w koncu nie dalo sie go odpalic. I tak za kazdym razem po resecie kompa. Mechanicy tymczasowo zrobili obejscie przekaznika od gazu, i wyjeli bezpiecznik od emulatora lambdy. Jesli u Ciebie jest podobnie to zresetuj kompa i zobacz czy to pomoze chociaz na chwile (do zlapania bledu).BigBlack pisze:Jaka masz instalke? VAG wywalal Ci jakies bledy?
Ja co cos pogrzebie pod maska to sie na jakis czas uspokaja. W zeszlym tygodniu wymienilem lacznik gumowy od odpowietrzenia korbowodow i z ciekawosci wyjalem cewke. Przeczyscilem kilka zlacz i od tygodnia jest w miare OK. Na wolnych obrotach czasem wypadnie jeden czy dwa razy ale jest lepiej. Moze jeszcze uda mi sie gdzies podmienic cewke na kilka dni i zobaczymy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 44 gości