trzeszczaca tapicerka drzwi -jest jakis sposób
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
trzeszczaca tapicerka drzwi -jest jakis sposób
witajcie jak w temacie nie moge sobie poradzic z trzesczącą tapicerka w drzwiach kierowcy -czy jest jakis sposób aby ten defekt wyeliminować-zmienilem spinki na nowe i nic , smarowalem tez uszczelki silkonem tez nic szlag mnie trafia nie wiem jak temu zaradzic -jezeli ktos wie to prosze o pomoc
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Na krawędziach boczku drzwi ( w miejscu styku z drzwiami)wykonaj z silikonu cieniutki podkład lub w miejscach łączenia się śrub trzymających tapicerkę z drzwiami wykonaj podkładki z cienkiej gąbki,pianki,taśmy parcianej.. W środku boczku drzwi wszystkie miejsca stykowe elementów uszczelnij-wypełnij sylikonem- lub oklej mocną taśmą..
no to i ja mam pytanie, jest jakas rada na skrzypiacy fotel kierowcy? zauwazylem, ze skrzypia sprezyny w tym elemencie fotela czyli gdzie korytko idzie w gore jak na rys. czyli chyba najbardziej eksploatowa czesc fotela bo najbardziej 'dostaje' przy wsiadaniu i wysiadaniu
zdj. pogladowe
zdj. pogladowe
Ostatnio zmieniony pt gru 11, 2009 15:32 przez rafg, łącznie zmieniany 3 razy.