[mk3]problem z ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Ale tym sposobem wprowadzasz kupujacego w blad.. lepiej powiedz w czym rzecz albo napraw usterke przed sprzedaza, pewnie kabelek lub czujnik, maly koszt..djmathew pisze:Panowie. Mam takie pytanko. Pali mi sie lampka abs'u. Auto jest do sprzedania. Czy tym VAG tool da sie jakos skasowac te bledy zeby lampka sie nie palila? Abs nie musi dzialac tylko zeby ta lampka zgasla. Nie chce wyciagac zegarow i zarowki. Jest taka mozliwosc? Jesli tak to jak to zrobic?
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
- Paweł Marek
- V.I.P.
Popieram pzredmówców. Liczysz na to że ktoś kupjący nie wie jak działa ABS? Wyjdziesz na nieuczciwego sprzedawcę (i słusznie) i więcej na tym stracisz jak zyskasz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Eeee przyjedz do mnie. Mam magika ktory sie dotknie.. poza tym sa ASO. Na twoim miejscu zrobilbym diagnoze i wydruk zalaczyl kupujacemu. Przy wygaszonej lampce moze nieswiadomie smigac i lat kilka.. a moze ABS uratowac mu zycie.. nie ma znaczenia czy sprzedajesz Golfa czy Audi..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To dostałeś konkret... Zrób to auto i nie rób wałków... Mysle, że nikt z nas nie chciałby kupowac samochodu z ukrytymi wadami...djmathew pisze:Panowie. Ja pytalem jak wygasic ta lampke, a widze ze temat zszedl na pouczanie mnie jak mam handlowac samochodami. Czekam na konkrety...
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
to było mocne... ;>djmathew pisze:A kupisz samochod w ktorym pali sie lampka ABS'u???????
ps. ja swojego problemu z abs (niby niesprawny elektrozawor obslugujacy prawe przednie kolo) wciaz nie rozwiazalem - elektrozawor jest raz sprawny a raz nie.... czeka mnie kolejna wizyta u elektryka az do skutku (mechanicznie, poza wymianą pompy, wyczerpaly sie mozliwosci)
a jak ktoś kupi i stwierdzi że nnie działa - sprawdzi w serwisie że skasowano lamke - np odpięto - to ma PRAWO do zwrotu za wady ukryte i wygra w sądzie - choćbyś napisał formułę że zapoznał się ze stanem faktycznym - bo musiałbyś napisać w umowie że nie działa abs. Ukrycie usterki, które się da udowodnić w sumie nie tanim aucie - moze być dla kogoś gratką do walki w sądzie - za pniesione stratu moralne i materialne - chyba że kupi jakiś co machnie reką - stwierdzając że mu wcale ten abs nie potrzebny. Jak skasować - podłączasz pod kompa - powinno wyjść który czujnik - sprawdzasz czujnik i kabel + połączenia. I wsio.A kupisz samochod w ktorym pali sie lampka ABS'u???????
[ Dodano: Wto Mar 07, 2006 8:09 pm ]
u kumpla właśnie przyczyną było połączenie na kablach - naderwane przy jednym z kół
witam panowie ja mam problem z podobnej beczki a mianowicie , niech mi ktos powie czy po przekreceniu stacyjki w pozycje ZAPLON powinnna sie oswiecic kontrolka ABS-u?golf III variant 94 rok rok 1,8 ccm! pozatym jak najlepiej sprawdzic czy dziala ABS?bo jadac mocniej nacisne na hamulec i na pedale nic nie czuje:( i nei wiem co mozebyc zepsute:(w ogole jeszcze nigdy ta kontrolka mi sie nie oswiecila(moze zaroweczka sie zjarala)no ale jak mowie to ABS-u nie czje:(
[url=http://imageshack.us][img]http://img239.imageshack.us/img239/2725/pdr0009qq2.jpg[/img][/url]
Golf III Variant 1,8 w avatarku moja Vanesska 4100g 54 cm 06.04.2007 2:40 :)
Golf III Variant 1,8 w avatarku moja Vanesska 4100g 54 cm 06.04.2007 2:40 :)