[mkII] Montaż czarnej podsufitki z szybrem z 3D do 5D by ReV
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[mkII] Montaż czarnej podsufitki z szybrem z 3D do 5D by ReV
Fakty: Do wersji 5D z szybrem da się włożyć podsufitkę z wersji 3D z szybrem. Dziś w aucie MiSzon'a takowa zaistniała i dzięki temu powstała niewielka porada
1. Potrzebne narzędzia:
- nóż do tapet
- narzędzia do ściągnięcia słupków i parapetów
- b. często coś do poklejenia podsufitki, bo to lubi pękać
- pomocna dłoń forumowicza
- dużo cierpliwości
2. Obie podsufitki nie różnią się zbytnio, ta sama wysokość, przetłoczenia i aż do linii drzwi wszytko jest plug&play
3. Lekko przyrzeźbić trzeba z tyłu, ale podsufitka z 3D ma tam spory zapas:
4. Najlepszą metoda jest założenie podsufitki na auto i docięcie według potrzeb nożem do tapet, poglądowo miejsca wycięcia na leżącej podsufitce:
5. Po założeniu uszczelek i słupków wszystko nam się pięknie chowa:
6. Pozostaje kosmetyka i można cieszyć się nowym wnętrzem
1. Potrzebne narzędzia:
- nóż do tapet
- narzędzia do ściągnięcia słupków i parapetów
- b. często coś do poklejenia podsufitki, bo to lubi pękać
- pomocna dłoń forumowicza
- dużo cierpliwości
2. Obie podsufitki nie różnią się zbytnio, ta sama wysokość, przetłoczenia i aż do linii drzwi wszytko jest plug&play
3. Lekko przyrzeźbić trzeba z tyłu, ale podsufitka z 3D ma tam spory zapas:
4. Najlepszą metoda jest założenie podsufitki na auto i docięcie według potrzeb nożem do tapet, poglądowo miejsca wycięcia na leżącej podsufitce:
5. Po założeniu uszczelek i słupków wszystko nam się pięknie chowa:
6. Pozostaje kosmetyka i można cieszyć się nowym wnętrzem
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=191976&postdays=0&postorder=asc&start=0][img]http://images32.fotosik.pl/410/2bb90c175a9e74ab.gif[/img][/url]
Majówka 2009
Nysa 2010
Majówka 2009
Nysa 2010
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie macie, ale można by jakieś pstryknąć. Nie mam też aparatu i za bardzo czasu, ale jak Cię interesują jakieś konkretne miejsca to można coś porobić. U mnie jest kilka niedoskonałości, ale one wynikają nie z tego, że podsufitka jest z 3D, tylko dlatego że była z lekka w marnym stanie.JohnyWWL pisze:macie wiecej zdjec??
Generalnie wszystko ładnie pasi i nic nie widać. No chyba, że ktoś się doczepi do tego, że np. z tyłu przy słupkach "C" jest inaczej wyprofilowana, ale po docięciu to i tak nie przeszkadza, bo tego nie widać. O tym trzeba wiedziećJohnyWWL pisze:czy widac po zalozeniu ze to bylo "rzezbione" ??
Tak jak jest zaznaczone na zdjęciach - od przodu do połowy są identyczne, a potem podsufitki z 3D jest więcej niż z 5D, co oznacza że tniemy tyle ile potrzeba nam do auta 5D.
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gdyby podsufitka nadawała się do oklejenia nie myślałbym nad adaptacją tej z Mk4, jednak moja miała wycinany otwór (przez poprzedniego właściciela, gdyż zachciało mu się szyber-dachu, przez który mam masę problemów ) i przez to po czasie powstały pęknięcia. Zatem pozostaje mi poszukiwanie takiej w dobrym stanie... Chyba, że któryś z użytkowników Mk4 jest w posiadaniu wymiarów owej podsufitki, to będę miał chociaż orientację czy gra warta jest przysłowiowej świeczkik0nr4d pisze:Raczej nie ma szans na taki zabieg, żeby wyglądało to dobrze. Już chyba lepiej kupić belkę materiału i obkleić swoją podsufitkę.
- barteKKK03
- V.I.P.