Zamek Tylniej klapy bagażnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zamek Tylniej klapy bagażnika
Mam pytanko do posiadaczy golfików mk2.
U was te da sie otworzyc klape byle płaskim srubokretem?
Bo u mnie wnet paznokciem by otworzyl i wydaje mi sie ze zamek jest zepsuty heh. Kluczyk nawet caly nie wejdzie, tak do połowy.
pozdro
U was te da sie otworzyc klape byle płaskim srubokretem?
Bo u mnie wnet paznokciem by otworzyl i wydaje mi sie ze zamek jest zepsuty heh. Kluczyk nawet caly nie wejdzie, tak do połowy.
pozdro
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak jak klamki... zamieniki za 7 zł i oryginały np w uzywce...20 zł... tylko ze zamiennik pęka po parunastu uzyciach , a oryginał moze dzialac lata !!
poszukaj na forum jak wyciagnąc zamek , ja kiedys wyjmowałem, zeby nasmarowac zapadki itd.. no i działało.. az do pierwszego deszczu teraz mam zamek szyfrowy włozó , przekrec przekrec do polowy , lekko wyjmij włoz do konca i otwórz
jak wyciagnisz bebnenek to zobaczysz co tam mzoe byc nie tak mozesz miec juz po prostu wyrobione wszsytko... podobno mozna dorobic zamek do klczyka.. przyjemnosc kosztuje kolo 40 zł.. ale masz ten sam kluczyk do wszyskiego a tak jak zmienisz sam bebenek to kluczyk tez bedziesz mial inny do bagaznika...
poszukaj na forum jak wyciagnąc zamek , ja kiedys wyjmowałem, zeby nasmarowac zapadki itd.. no i działało.. az do pierwszego deszczu teraz mam zamek szyfrowy włozó , przekrec przekrec do polowy , lekko wyjmij włoz do konca i otwórz
jak wyciagnisz bebnenek to zobaczysz co tam mzoe byc nie tak mozesz miec juz po prostu wyrobione wszsytko... podobno mozna dorobic zamek do klczyka.. przyjemnosc kosztuje kolo 40 zł.. ale masz ten sam kluczyk do wszyskiego a tak jak zmienisz sam bebenek to kluczyk tez bedziesz mial inny do bagaznika...
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale co dorobi ?? zamek czy kluczyk ?? bo mnie chodzi o to , ze jak sie kupi nowy zamek z kluczykiem, to fajnie by było miec jeden kluczyk do wszsytkiego.... klapa, korek , drzwi , schowek , stacyjka...wedr pisze:Nie trzeba-jak kupisz nowy to idź do punktu dorabiania kluczy i tam Pan Ci dopasuje do starego kluczyka za 5/10 pln.
jak zmieniałem klamki to znajomy mi dopasowywał, bębenek do kluczyka - wymienia się te blaszki/zapadki w bębenku. Czyli dopasowuje się bębenek do kluczyka.guti pisze:ale co dorobi ?? zamek czy kluczyk ??
Ostatnio zmieniony ndz gru 13, 2009 23:32 przez _Marcin_, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no chyba nie bardzo.. bo skory rzezbisz bebenek.. to znaczy ze go dopasowujesz do kluczyka..._Marcin_ pisze:Czyli dopasowuje się kluczyk do bębenka.
w takim razie niech mi ktos powie jak wyciagnac, dopasowac zamek w schowku, do mojego kluczyka od stacyjki.. ( schowek jst od innego auta.. ) przeciez nie bede dopasowywał kluczyka do bębenka czyjegos, bo pozniej auta nie odpale.
[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 10:30 pm ]
_Marcin_ pisze:mi dopasowywał, bębenek do kluczyka -