Wydech ABF i wszystko o nim
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
no ja kupiłęm właśnie od Tauki końcowy tłumnior od 16v i jak przyjdzie to zobaczymy jaką ma rurę.
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
no wychodzi że mk II ma 55mm ale dlaczego więcej?
mówimy chyba wszyscy oczywiście o średnicy zewnętrznej
Ten tłumik co pokazałem to jest supersprint swego czasu jak jeszcze intercars miał przedstawicielstwo supersprinta w Polsce wisiał taki na ich stronie za bagatela prawie 1,5tyś zł ja sprowadziłem ABF-a z Włoch już z tym tłumikem na początku nie wiedziałem co to za tłumik i pare osób które znało się w temacie chciało go odemnie odkupić i prawie go sprzedałem za grosze na szczęście w porę się dowiedziałem jaki to rodzynek i zostałduber pisze:AD6, ile dales za ten tlumik?i jakiej firmy,podobne na allegro za ok 350 widzialem
Dla mnie dźwięk z tego supersprinta w połączeniu z ori środkowym jest super nie za głośny lekko basowy ale w ogóle nie męczy nie tak jak w nie jednej calibrze na wiosce
Końcówki są chromowane i na oby dwóch jest napis supersprint oraz znak firmy
Co do ori wydechy w ABF-ie powiem tak ja mam sztukę z pierwszej serii produkcji sierpień 92r jak go sprowadziłem siedział cały wydech ori poza końcowym który był supersprinta i wyglądało to tak wyjście z kata 55mm średnica zewnętrznej rura środkowa wejście 55mm średnica zewnętrznej po czym zaraz zwężenie do 50mm zewnętrznej i na końcu tej rury znowu rozszerzenie do 55mm zewnętrznej po czym środkowy ori z 92r z wejściem i wyjściem 55mm który niestety musiałem wymienić bo strasznie dzwonił i na końcu supersprint dedykowany pod ABF-a też średnicy 55mm co ciekawe kupiłem środkowy polskiej firmy polmostrów i ten też ma wejście i wyjście 55mm średnicy zewnętrznej tak że u mnie praktycznie cały wydech był 55mm poza środkową rurą która miała zwężkę ale na końcu powracała znowu do 55mm
Ostatnio zmieniony pn gru 14, 2009 21:05 przez AD6, łącznie zmieniany 1 raz.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno