czy mk3 posiada kontrolke-diode stanu zbiornika paliwa??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
A więc tak. Rozebrałem zegary i napiew wziąłem się za wskazówkę. Otóż okazało się że własnie była ona załozona tak jak radził @rydzu - czyli przy max wychyleniu zatrzymywała się na godzinie 7 i jednoczesnie przekłamywała o circa 20 km/h w gorę. Widocznie prędkościomierz wyskalowany do 200 ustawia się ciut inczej niż inne. Ustawiłem na godzinę 6 i po przejazdzce "na oko" juz jest dobrze - przy okazji sprawdzę. A co do głownego tematu jakim jest kontrolka paliwa - niestety chyba nic sie nie da zrobic, przynajmniej w takiej wersji zegarów jakie ja mam - nie ma tam miejsca na żarówkę ani w płycie głownej, ani w samym wskażniku pozoimu paliwa. Mam natomiast jedno miejsce na żarówkę na środku, jakkolwiek na pasku z kontrolkami miejsce to jest zaślepione i nie ma na nim żadnego symbolu. Oto fotki z prac:
Jakieś pomysły?
Jakieś pomysły?
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Dokładnie tak jest, a na fotkach jest moje stare tachorydzu pisze:Moim zdaniem jest to licznik z golfa z przodem obudowy z SEATA,
Teraz u mnie siedzi kompletna szafa z seata i szukam przedniej obudowy z MK3 z rezerwą ale po 95 - czyli swiecace same ikonki a nie w kontrze jak w seacie - moje poległy
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Fakt, wszystkie moje zegary były do 220djtom pisze:A więc tak. Rozebrałem zegary i napiew wziąłem się za wskazówkę. Otóż okazało się że własnie była ona załozona tak jak radził @rydzu - czyli przy max wychyleniu zatrzymywała się na godzinie 7 i jednoczesnie przekłamywała o circa 20 km/h w gorę. Widocznie prędkościomierz wyskalowany do 200 ustawia się ciut inczej niż inne. Ustawiłem na godzinę 6 i po przejazdzce "na oko" juz jest dobrze - przy okazji sprawdzę.
umnie w zegarach do 220 i w drugich do 240 przy max wychyleniu stały na godzinie 6 tak jak juz pisalemdjtom pisze:Widocznie prędkościomierz wyskalowany do 200 ustawia się ciut inczej niż inne. Ustawiłem na godzinę 6 i po przejazdzce "na oko" juz jest dobrze - przy okazji sprawdzę.
z kontrolka w tych zegarach chyba nic nie wymyslisz pewnie niema nawet sciezek do kontrolki na plycie głownej
Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem
Jesli chodzi o pomoc to nie ma za co.djtom pisze:Czyli zegary do 200 ustawia się na 6 Ale i tak big thx za pomoc rydzu
BTW: Kiedy ruszasz z nowym zalążkiem jakiejś porady?
Co do porad to właśnie skońćzyłem wymianę klapy i zabieram się za montaż siłownika (będzie porada) i kończę termometr z wyświetlaczem pod zaślepkę w konsoli (kolejna porada).
Wymyśliłem też sobie że jak urodzi się moja córeczka to na stronie będzie od razu wsadzona porada którą dostawali wszyscy kupujący moje zestawy do podświetlenia nawiewów-taki prezent od mojej córki dla wszystkich maniaków VW