GOLF II nie chce chodzic na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
GOLF II nie chce chodzic na wolnych obrotach
Witam wsdzystkich! Posiadam golfa II 1,8GT 1987 benzyna na wielopunktowym wtrysku. Mam z nim problem, otóż na wolnych obrotach nie chce chodzic, sam wskakuje na wyższe nawet 3000, często gaśnie, chodzi bardzo nie równo. Podczas jazdy sprawuje się dobrze do momentu kiedu nie wrzuce luzu, wtedy odrazu gaśnie. Byłem u mechanika wymienił świece, przewody WN ustawił zapłon i nadal jest to samo. Wspomniał coś o komp. i że nie ma możliwości sprawdzenia go. Co może być powodem tej usterki? Pomóżcie z góry dzięki
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
( tez mam GX-a wielopunktowy wtrysk mechaniczny Ke-Jetronic) sprawdz sonde lambde u mnie bylo tak samo i byla walnieta sonda (brak napiecia na sondzie ) , mozesz tez wyciagnac zawor dodatkowego powietrza i przeczyscic srodkami do przepustnic ( zawor dodatkowego powietrza przykrecony jest do kolektora ssacego z prawej strony patrzac od przodu silnika ida do niego trzy weze grubosci palca)amdpower pisze:ja mam podobny problem tyle ze na zimnym silniku (na ssaniu) obroty sa rowniutkie a jak sie juz troche zagrzeje to skacza mniej wiecej od 800 do 1200 a czasami po prostu spadna az zgasnie. MK II 1.8GT '88 GX (pelno wezykow w metalowym oplocie )
Zyj kolorowo :)
-
- Mały gagatek