Czujnik cisnienia oleju pytanie??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik cisnienia oleju pytanie??
Witam
sprawe mierzylem dzis probnikiem pradu czujniki cisnienia oleju i wyszlo tak ze gdy nie mam przekraconego kluczyka i pzystawilem jeden koniec probnika do czujnika i do plusa z aku i lampka sie zapala tak samo na zalaczonym zaplonie a gdy silnik jest odpalony to jest wylaczpona lampka od probnika i mam do was takie pytanie czy to tak powinno byc ze lampka probnika sie pali po przystawieniu do tego czujnika bez zalaczonego zaplonu??
sprawe mierzylem dzis probnikiem pradu czujniki cisnienia oleju i wyszlo tak ze gdy nie mam przekraconego kluczyka i pzystawilem jeden koniec probnika do czujnika i do plusa z aku i lampka sie zapala tak samo na zalaczonym zaplonie a gdy silnik jest odpalony to jest wylaczpona lampka od probnika i mam do was takie pytanie czy to tak powinno byc ze lampka probnika sie pali po przystawieniu do tego czujnika bez zalaczonego zaplonu??
A juz myslalem ze czujnik padl, no ale gdy robie tak z tym 2 czujnikiem co jest w podstawce filtra to sie nie zapala dopieru zapala sie po odpaleniu taj jak powinnowojtas46 pisze:Jezeli podajesz napięcie poza stacyjką no to sie pali
Ostatnio zmieniony wt gru 15, 2009 19:12 przez wojtass31, łącznie zmieniany 1 raz.
tak powinno byćwojtass31 pisze:czy to tak powinno byc ze lampka probnika sie pali po przystawieniu do tego czujnika bez zalaczonego zaplonu??
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
krisgolf pisze:wojtass31, to znaczy że jak silnik jest wyłączony i nie ma ciśnienia oleju to czujnik zwiera z masą. Po odpaleniu czujnik rozwiera styki i kontrolka gaśnie. Włączenie czy wyłączenie zapłonu nie ma znaczenia na pracę czujnika gdyż reaguje on tylko na ciśnienie, i żaden prąd nim nie steruje
ok dzieki za wytlumaczenie
- Paweł Marek
- V.I.P.
poniewaz jeden czujnik zwiera a drugi rozwiera po uzyskaniu ciśnienia olejuwojtass31 pisze:no ale gdy robie tak z tym 2 czujnikiem co jest w podstawce filtra to sie nie zapala dopieru zapala sie po odpaleniu taj jak powinno
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.