Mk2 1.6 TD silnik 1V !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2 1.6 TD silnik 1V !!!
Mam taki mały problemik iż dzisiaj (po wymianie oleju) zaglądam sobie do zbiorniczka z płynem chłodzącym i zauważyłem,że są jakieś małe kropelki oleju no i płyn jest tłusty...
Napiszcie mi czy to jest normalne,a może mam do wymiany uszczelkę pod głowicą?
Napiszcie mi czy to jest normalne,a może mam do wymiany uszczelkę pod głowicą?
Jak jesteś nie teges z mechaniki to lepiej daj sobie spokój.Trzeba mieć odpowiednie narzędzia(np.klucz dynamometryczny).Po wymianie trzeba ustawić rozrząd.Jak tego nie robiłeś to możesz narobić sobie kwasiku.daniel026 pisze:A czy jestem w stanie wymienić tą uszczelkę sam.Oczywiście bez sprawdzania głowicy?
hm ja mialem kiedys golfa MK I i tez mialem olej w wodzie i jak zdjalem pokryke gowicy i pozniej glowice to okazalo sie ze blok jest pekniety. A wiec znajomy sprowadzil fachowca ktory nazywa ta naprawe szycie. a wiec ponawiercal male dziurki po obu stronach pekniecia i zaczynal w nie wbijac chyba miedziane jodelki ktore tak jakby wtapialy sie w siebie i stworzyly calosc i bylo po problemi ale nie koniecznie jest to u ciebie
Kupie silnik do MK II 1.8 16V
to napewno poprawiłeś koledze humorBabkar pisze:okazalo sie ze blok jest pekniety
ładnie powiedziane a nie przykręcił śrub na początku i końcu pęknięcia żeby graniczyć jego rozszezanie się, nie robi się tak?Babkar pisze:miedziane jodelki
________________pozdrawiam
SPRZEDAM 4 opony letenie VREDESTEIN 185/60 R14 MODEL HI-TACK z czarnymi felgami stalowymi do golfa