Miel1 pisze:Tylko, mnie niepokoi to że to chrobotanie występuje nawet przy wyłączonym ESP. Czy wtedy też tak będzie się działo???
Ja mam tak, ze jak wyłącze ESP ( kontrole trakcji) to i tak ASR chrobocze, odnica paliwo przy wiekszychm poslizku ( zaczyna znacznie pozniej dzialac niż przy wlaczonym pelnym ukladzie ESP).
Miel1 pisze:Witam. Jestem nowy na forum. Zaciekawił mnie poruszony temat, gdyż mam identyczne objawy jakie opisuje barylql. W moim golfie IV TDI (116KM) podczas jazdy na wprost, utrzymując prędkość stałą (np jadąc 50km/h) nieustannie chrobocze mi w przednim kole. Gdy dodam gwałtownie gazu albo zwalniam na silniku chrobotanie ustępuje. Gdy skręcam czasem, ale raczej sporadycznie zachrobocze. Auto ma 250 tys. przebiegu. Czy to faktycznie jest skrzynia? Jeżeli tak to jaki to może być przybliżony koszt naprawy i co ewentualnie padło? Nie ukrywam, że czytając wcześniejsze wypowiedzi, że to skrzynia trochę się załamałem bo auto mam raptem 5 dni ;/ Proszę poratujcie wiedzą.
A kontrolka ESP mryga, obrony maleją?, auto przestaje ragowac na pedał przyspieszenia?
Jeżeli nie, to faktycznie może być coś ze skrzynią