bierze olej mkIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wojtes3mkIII
- Ma gadane
- Kontakt:
bierze olej mkIII
od pewnego czasu zauważyłem, że dużo bierze oleju, dolewam i ciągle spada do minimum, ostatnio wlałem do połowy miarki na bagnecie i po przejechaniu 200 km spadło do minimum. Żadnych wycieków nie zauważyłem, czy to mogą być uszczelniacze ?
Te pierścienie to albo złote albo w ASO Vw zamawiane. Pierścienie 200zł, uszczelka pod głowice 56zł, uszczelniacze 12zł, śruby mozna sobie darować, + robota.greg pisze:ponad 600zł komplet pierścieni + uszczelka pod głowicę+ śruby do głowicy+ ewentualna robota głowicy (planowanie+uszczelniacze)+olej+płyn (bo pewnie trza będzie dolać - zmienić)
chłopie co ty gadasz...moejmu kolesiowi brał parwie litr na 1000...zmierzylismy cisnienie..super...wymienilismu uszczlenaicze i do dizs nie bierze ani grama...autko z silnikiem 2e na LPGbarca90 pisze:Moim zdaniem to pierścionki do wymiany. Jak na uszczelniacze to za dużo bierze. Pół miarki to około 250 ml. Czyli na 1000 km weźmie około 1 l oleju. To tam już pierścieni wogóle nie będzie.
[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 07:19 ]
aha chciałem jeszcze dodac ze mój zaprzyjeazniony mechanik sam gadał ze w 95% za branie oleju w vw odpowiadaja uszczelniacze...rzadko siadaja piersionki..no chyba ze autka ma niewiadomo am jaki przebieg to norma
TAZ, ja za swoje orginały do 1,9D dałem 640 i nie załuję, za poprzednie do 1,6TD dałem 560 i też były w porządku. Nie chce mi się dwa razy robić, a oszczędzać na tym nie mam serca...
[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 9:01 am ]
chcesz kupować za 200 - kupuj. Ja podałem ceny za które kupiłem i jak bym miał znowu kupić kupię te droższe.
[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 9:03 am ]
[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 9:01 am ]
chcesz kupować za 200 - kupuj. Ja podałem ceny za które kupiłem i jak bym miał znowu kupić kupię te droższe.
[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 9:03 am ]
chybaś oszalał... kto daje stare śruby do głowicy??? Używane klocki hamulcowe też wkładasz do auta? końcówki kierownicze też? Za biedni jesteśmy na oszczędzanie, no chyba że ty robisz auta na sprzedaż i niech się inni martwią.TAZ pisze:śruby mozna sobie darować
Ja zmierzyłem ciśnienie i na jdnym tłoku mam 5,5 gdy na pozostałych jst w granicach 8 do 9.TAZ pisze:Jak najbardziej, ale najpierw zmierz ciśnienie sprężania, bo pierścienie też mogą być już wyjechane. Jak ciśnienie będzie dobre to wymień uszczelniacze. To zawsze pomaga.
Mam pytanko czy kompresja może rónież uciekać przez uszczelniacze, a nie koniecznie przez pierścienie?
I jak to sprawdzić czy pierścienie czy uszczelniacze zaworów sa walnięte?
Pozdrawiam !!!
przez uszczleniacze kompresja ci nie ucieknie...bo to nie ma nic do rzeczy...powiem ci chlopie ze kompresje masz fatalna......kapitlka silnika cie czeka....powiem ci dla porownania ze ja mam 12,5 i 13 na kazdym garzedurbas pisze:Ja zmierzyłem ciśnienie i na jdnym tłoku mam 5,5 gdy na pozostałych jst w granicach 8 do 9.TAZ pisze:Jak najbardziej, ale najpierw zmierz ciśnienie sprężania, bo pierścienie też mogą być już wyjechane. Jak ciśnienie będzie dobre to wymień uszczelniacze. To zawsze pomaga.
Mam pytanko czy kompresja może rónież uciekać przez uszczelniacze, a nie koniecznie przez pierścienie?
I jak to sprawdzić czy pierścienie czy uszczelniacze zaworów sa walnięte?
Pozdrawiam !!!