zaworek utrzymujący ciśnienie wewnątrz pompy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- powertrain
- Ma gadane
zaworek utrzymujący ciśnienie wewnątrz pompy
nie mogę sobie poradzić z szukajką i znaleść jakich kolwiek wiadomości na temat tego zaworu,wiem że jak jest padnięty to cofa się paliwo i po dłuższym postoju nie chce gadać,,w którym on jest miejscu??czy da się go dokupić w normalnym sklepie motoryzacyjnym??czy tylko pompiarze mają?? mam pompę z grzybkiem aaz silnik,,,,,,dzięki za pomoc ,jakieś foty---duzo pomagają
- powertrain
- Ma gadane
to nie jest przyczyna, niektóre pompy mają poprostu śrubkę z małym otworkiem, nie mają zaworka na powrocie.powertrain pisze:wrażenie że nie trzyma ciśnienia w pompie
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 01:08 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
tez tak mialem, paliwo mi sie zaczelo cofac, i potem musialem dlugo krecic zeby zassalo je z baku. metoda na to jedna i prosta:
zalozyc za pompą zaworek na węzu. ja tak mam zrobione i od tej pory dziala bez zarzutu.
jak nie zapomne to wrzuce zdjecie.
ale chetnie dowiem sie gdzie cos podobnego siedzi w srodku pompy. ktos mi mowil ze jakis brud mogl sie dostac i zablokowac to i jest w otwartej pozycji. ale ile w tym prawdy niech sie ktos wypowie co zna sie troche lepij
zalozyc za pompą zaworek na węzu. ja tak mam zrobione i od tej pory dziala bez zarzutu.
jak nie zapomne to wrzuce zdjecie.
ale chetnie dowiem sie gdzie cos podobnego siedzi w srodku pompy. ktos mi mowil ze jakis brud mogl sie dostac i zablokowac to i jest w otwartej pozycji. ale ile w tym prawdy niech sie ktos wypowie co zna sie troche lepij
Ale na powrocie? Bo między filtrem paliwa a bakiem, to ma sens. Mi zdarzyło się odpalić silnik bez podłączonego powrotu do pompy i nic się nie działo specjalnego, pozatym, że ropka radosnym strumykiem zalewała silnik.axel1989 pisze:zalozyc za pompą zaworek na węzu
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 01:26 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo mozliwe. z tym ze teraz juz nie wiem co drozsze. czy ten zaworek zewnetrzny czy ten podgrzewacz na filtrze.
obiecana fotka:
u mnie tak jest i nie mam juz problemu z cofajacym sie paliwem, a wczesniej byl, wiec to rozwiazanie pomaga. i ten zaworek bez problemu dostaniesz w sklepie motoryzacyjnym.
obiecana fotka:
u mnie tak jest i nie mam juz problemu z cofajacym sie paliwem, a wczesniej byl, wiec to rozwiazanie pomaga. i ten zaworek bez problemu dostaniesz w sklepie motoryzacyjnym.
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 14:57 przez axel1989, łącznie zmieniany 1 raz.