ABS - MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Rafit ty masz nowsze zegary i u ciebie kontrolka powinna chyba byc w tym pasku pod tarczami.. jesli sie nie swieci to moze zarowka spalona lub jej nie ma (moze mrugala co chwile i poprzedni wlasciciel ja wykrecil)Rafit pisze:No a u mnie właśnie nie ma żadnej kontrolki ABSu, a mam ABS ...
Mozliwe że była jakaś taka wersja ?
Pozdro
Gitner
[ Dodano: Pią Mar 03, 2006 6:33 pm ]
A wymieniles ten czujnik? Moze kabelek gdzies naderwany i raz laczy a raz nie.. Bledy powinny sie same po czasie ulotnic.. moze VAGem go jesli czujnik i kabel OKtwardy pisze:U mnie jest taki problem że uszkodziłem czujnik bo zmieniałem piaste z tyłu , teraz mam tak że raz lampka świeci a raz nie
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
Gitner pisze:Rafit ty masz nowsze zegary i u ciebie kontrolka powinna chyba byc w tym pasku pod tarczami.. jesli sie nie swieci to moze zarowka spalona lub jej nie ma (moze mrugala co chwile i poprzedni wlasciciel ja wykrecil)
No wlasnie tam niby jest obrazek do ABS, tak samo jak do przeciwmgielnych jak i do niezapiętych pasów (ktore są tez na włączniku). Problem w tym, ze one są diodowe, a tam tych 3 miejscach są tylko czyste styki bez diod.
Zacytuje jeden z moich wcześniejszych tematów
I co teraz ? Jak niby jest kontrolka a jej nie maWitam. Mam jedno kilka pytanek.
Zauważyłem u siebie w golfie, że nie pali mi się kontrolka od świateł mijania, zapięcia pasów i jeszcze czegoś (widać na rysunku)
No więc rozebrałem licznik w celu wymienienia żarówek (zauważyłem, że tam są żarówki na poradach Rydza jak rozbierał licznik i wyglądał tak:
A tu ku mojemy zdziwieniu nie było żarówek tylko takie diody:
I teraz nasuwa się tu pytanie. Czy jak wlutuje diody w te miejsca gdzie ich nie ma to będą działać? Jak będą działać to gdzie takie można dostać ? Jakie tam jest napięcie?
-
- VW Baron
To w czym problem? Wrzuc tam diody i sprawdz. Nic nie zepsujesz. Moze ktos je wczesniej usunal? Sie okaze ze jak wepniesz to juz nie zgasna Radze wpiac diody i sprawdzic.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Ooo dobrze prawisz.. moze licznik byl z biedniejszego egzemplarza i stad brak diod.. Nie ma co, musisz sprawdzic sam, pakuj diody i daj znac..Rafit pisze:No styki sa nietknięte widać, że nie był grzebane, wszystko jest seria. No chyba że ktoś licznik przekładał... .
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
Rafit pisze:No ale tu jest jeszcze jeden dylemat. Nie wiem gdzie jest + a gdzie -, bo diody dzialaja tylko jak się je odpowienio wlutuje
Ja nie powiem.. metoda prob i bledow.. max godzina gimnastyki..
Pozdro
Gitner
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
-
- Mały gagatek