możliwe że poszło CI wiosełko w zamku,zobacz u mnie w temacie jest zdjęcie jak to wygląda i koszt to parę zł i roboty też niewiele a ze starości potrafi się rozpaśćmaster4789 pisze:Przy okazji teraz przy zamykaniu samochodu przekręciłem kluczyk i nic nie zamknął sie. a jak kręce kluczykiem to nie ma oporu tak jak normalnie przy zamykaniu i nie da się go zamknąć od środka. czyżbym jeszcze zamek zepsuł??
Nie chce odpalic po mrozach. POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
-
- Nowicjusz
Zamek to w sumie teraz mój najmniejszy problem ale dzieki za pomoc zajmę sie nim później. Dziś próbowałem znowu odpalić i nic. Ale jest chyba różnica bo jak go odpalam to wskakują mu obroty po jakimś czasie na 100. wcześniej chyba wogóle mu obroty nie wskakiwały. A teraz czaasami obroty mu wskoczą ale nadal nie chce odpalić.
[ Dodano: 19 Gru 2009 12:18 ]
http://www.fotosik.pl/pok...c93a97ace8.html
http://www.fotosik.pl/pok...4aed478236.html
tu wstawiam zdjęcia silnika bo sam nie wiem jaki mam typ silnika może to pomoże
[ Dodano: 19 Gru 2009 12:18 ]
http://www.fotosik.pl/pok...c93a97ace8.html
http://www.fotosik.pl/pok...4aed478236.html
tu wstawiam zdjęcia silnika bo sam nie wiem jaki mam typ silnika może to pomoże
-
- Nowicjusz
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To co napisałeś to znaczy że wskazówka obrotomierza drga do 100 ?Czy załapuje na jakiś gar? Bo nie rozumiem?master4789 pisze:Ale jest chyba różnica bo jak go odpalam to wskakują mu obroty po jakimś czasie na 100. wcześniej chyba wogóle mu obroty nie wskakiwały. A teraz czaasami obroty mu wskoczą ale nadal nie chce odpalić.
to ze załapie raz na 10 min kręcenia to nie ma większego znaczenia, z samostartem tez kiepski pomysł to bo on służy do wzbogacania mieszanki a nie odpalaniu na nim, nadal sądzę że paliwo nie dochcodzi do garów, ale nikt jeszcze tego nie sprawdził, skoro ma iskrę, nic nei było robione a zeszłego roku miał to samo i odpalił przy rozstopach to co może być innego niż brak paliwa w cylindrach??? :green_fuck:
-
- Nowicjusz
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja bym odczepił przewód paliwowy od listwy i sprawdził czy paliwo w ogóle dochodzi, bo na mój gust to Ci przewody zamarzły
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
rysiektr pisze:ja bym odczepił przewód paliwowy od listwy i sprawdził czy paliwo w ogóle dochodzi, bo na mój gust to Ci przewody zamarzły
rok temu mialem te same objawy, i tez troche kombinowalem i nic, po dwoch dniach walki na mrozie zdecydowalem ze zaprowadze go do sasiada do garazu ogrzewanego, postal przez noc, i rano odpalil bez problemu, wiec tak jak kolega rysiek pisze, pewnie przewody paliwowe zamarzly
mam to samo co kolega, jak auto z rana przy tych mrozach jest odpalane to na moment załapie a potem gaśnie i nie mogę go jak dziś wcale odpalić :/
co dziwne jak za pierwszym razem odpalam i uda mi się go gazem na wyższych obrotach przytrzymać to po 2-3min chodzi już ok, więc czy takie odpalenie i przytrzymanie na wyższych obrotach może coś dać do zamarzniętego paliwa w wężykach?
dodam że przy mniejszych mrozach nie ma problemu
co dziwne jak za pierwszym razem odpalam i uda mi się go gazem na wyższych obrotach przytrzymać to po 2-3min chodzi już ok, więc czy takie odpalenie i przytrzymanie na wyższych obrotach może coś dać do zamarzniętego paliwa w wężykach?
dodam że przy mniejszych mrozach nie ma problemu
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8