piszac to a takze to ze silnik mechanicznie na 600 ps szukujesz dajac do zrozumienia ze tej granicy szukasz to troszke sam sobie zaprzeczasz... wiec albo dalej za bardzo nie ogarniasz zaleznosci nm => obroty => moc albo zaczynasz krecic silnik wysoko co mi sie osobiscie podoba i nie przekroczysz mocy 500 ps przy obrotach mniejszych niz 7022 nie mowiac juz o wiekszej mocy gdyz obroty rosly by dalej, to 400ps nie moglbys przekroczyc ponizej obrotow 5600 aby nie przekroczyc bariery 500 nm no chyba ze bedziez robil nie 500 a okolo 650 nm min i w miare zwykla charakterystyke silnika..Nm w audi będzie ok 500
2.0 TFSI AXX by DynoSoft Wrocław 461KM i 524Nm
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jacku, silnik mechanicznie pod kątem wtrzymalosci jest przygotowany na taki setup i boost w granicy 2 barow stałego doładowania. Proszę doczytuj wątki. Nie mąć ludziom w głowach bo moc tutaj będzie hamować uklad wtryskowy a konkretnie wtryski (PID kontroler)evolution pisze:piszac to a takze to ze silnik mechanicznie na 600 ps szukujesz dajac do zrozumienia ze tej granicy szukasz to troszke sam sobie zaprzeczasz... wiec albo dalej za bardzo nie ogarniasz zaleznosci nm => obroty => moc albo zaczynasz krecic silnik wysoko co mi sie osobiscie podoba i nie przekroczysz mocy 500 ps przy obrotach mniejszych niz 7022 nie mowiac juz o wiekszej mocy gdyz obroty rosly by dalej, to 400ps nie moglbys przekroczyc ponizej obrotow 5600 aby nie przekroczyc bariery 500 nm no chyba ze bedziez robil nie 500 a okolo 650 nm min i w miare zwykla charakterystyke silnika..Nm w audi będzie ok 500
pozdr
www.vagtune.pl tel. 502730289
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mirass, ja nie mace ale jesli szykujecie silnik mechanicznie na 600 ps to zakladajac ze moc maxymalna bedzie oscylowac w okolicach 7krpm to moment obrotowy w cyferkach silnik wygeneruje duzo wiekszy w nm niz wartosc mocy maxymalnej. jesli gulu pisze o max 500 niutach to znakiem tego oscylowac bedziecie w malych 4xx ps... co do hamowania mocy wiem niestety co i ile moze sie hamowac (napisalem na ile starczaja max wtryski dostepne na rynku) z powodu paliwa i niestety znam zaleznosc moment <-> moc co niestety potwierdza moje poprzednie slowa. ze jesli szykujecie silnik na 600 ps, zapewne macie te wtrsyki o ktorych pisze i jesli jak gulu pisze audi ma miec 500 niuta to albo bedziecie krecic silnik wysoko albo nie planujecie wiecej niz 4xx ps i pisanie przez gula ze ile bedzie to tyle bedzie jest jawnym leceniem... bo plan zalozony macie. tyle w temacie a propo doczytywania bo czytam literki innych w odroznieniu od czytania moich literek..
dla tych ktorym mace w glowach w/g mirass'a... i nie maja pojecia o czym pisze
moment obrotowy jest scisle zalezny od wartosci mocy( nie maksymalnej a chwilowej) oraz obrotow i wynika z fizyki ktora po odpowiednich przeliczeniach daje takie cos
moment obrotowy = 7024 * moc silnika w km / obroty w ktorych uzyskana jest podstawiona w liczniku moc.
ze wzoru wynika jasno ze moment obrotowy zawsze musi byc wyzszy od wartosci mocy gdy obroty max mocy sa mniejsze od 7024.
poprawnosc i zaleznosc mozecie sprawdzic na kazdym wykresie z forum, jesli nie bedzie sie wam zgadzac znakiem tego w paint byl rzezbiony.
mirass, mam nadzieje ze doczytasz sie wszystkiego w moich slowach i wiesz dokladnie o co mi chodzi.
moment obrotowy jest scisle zalezny od wartosci mocy( nie maksymalnej a chwilowej) oraz obrotow i wynika z fizyki ktora po odpowiednich przeliczeniach daje takie cos
moment obrotowy = 7024 * moc silnika w km / obroty w ktorych uzyskana jest podstawiona w liczniku moc.
ze wzoru wynika jasno ze moment obrotowy zawsze musi byc wyzszy od wartosci mocy gdy obroty max mocy sa mniejsze od 7024.
poprawnosc i zaleznosc mozecie sprawdzic na kazdym wykresie z forum, jesli nie bedzie sie wam zgadzac znakiem tego w paint byl rzezbiony.
mirass, mam nadzieje ze doczytasz sie wszystkiego w moich slowach i wiesz dokladnie o co mi chodzi.
Ostatnio zmieniony ndz gru 20, 2009 12:00 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
7024 to dokładniejsza liczba wynikająca z podziału 9550/1,3596216.....
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
GTO, racja poprawiam
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
stary, za nim przeczytałem co napisałeś to zmęczyłem się - zróbmy tak - my poskladamy motor, włożymy, postroimy i zobaczymy co bedzie na szprycach co mamy a nie jest to Bosch Sport ect. Niestety nie doczytałes.Jak widać nie również nie skorzystałeś z tego co ci wkleilem o PID controler, a szkoda. doskonale wiem ze moc zalezy od momentu i odwrotnie.evolution pisze:mirass, ja nie mace ale jesli szykujecie silnik mechanicznie na 600 ps to zakladajac ze moc maxymalna bedzie oscylowac w okolicach 7krpm to moment obrotowy w cyferkach silnik wygeneruje duzo wiekszy w nm niz wartosc mocy maxymalnej. jesli gulu pisze o max 500 niutach to znakiem tego oscylowac bedziecie w malych 4xx ps... co do hamowania mocy wiem niestety co i ile moze sie hamowac (napisalem na ile starczaja max wtryski dostepne na rynku) z powodu paliwa i niestety znam zaleznosc moment <-> moc co niestety potwierdza moje poprzednie slowa. ze jesli szykujecie silnik na 600 ps, zapewne macie te wtrsyki o ktorych pisze i jesli jak gulu pisze audi ma miec 500 niuta to albo bedziecie krecic silnik wysoko albo nie planujecie wiecej niz 4xx ps i pisanie przez gula ze ile bedzie to tyle bedzie jest jawnym leceniem... bo plan zalozony macie. tyle w temacie a propo doczytywania bo czytam literki innych w odroznieniu od czytania moich literek..
napisze pod grubionym tekstem
silnik przygotowany jest na rzędu moc jak Gulu napisał, a nie układ wtryskowy
pozdrawiam i wesołych świąt
www.vagtune.pl tel. 502730289
Re: 2.0 TFSI AXX by DynoSoft Wrocław 341KM i 420Nm
witam miałem okazje przewieźć się w poniedziałek na fotelu pasażera i auto robi wrażenieguluwroc pisze:Obecny setup auta to:
Wydech 3 cale
Big IC
Filtr TTS
Zmodyfikowana pompa wysokiego ćiśnienia
Wtryski S3
Turbo S3
Całość prac wykonana u nas w firmie.
[url=http://img199.imageshack.us/img199/1209/audigulu.th.jpg]Obrazek[/URL]
ps: mój golfik (czerwony) śmiga bardzo fajnie, zapomniałem w poniedziałek podziękować za super robotę, ale to z powodu później pory
pozdrawiam i dziękuje
Ostatnio zmieniony czw gru 24, 2009 19:56 przez QCHARZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Dalsze poczynania,silnik wsadzony,najwiecej czasu dzis zajeło mi zrobienie mądrze wastegata,jutro jak sie szcześliwie uda odpalanie,oto fotki:
[ Dodano: Pią Sty 22, 2010 11:56 pm ]
Skończyliśmy ,został jeszcze zderzak do założenia,oto filmik z pierwszego odpalenia ,dziś z rana.
[ Dodano: Pon Sty 25, 2010 11:07 pm ]
Dzis wstepnie zostały skalibrowane wtryski,pisze wstępnie bo jeszcze dużo pracy nas czeka
Ale po pierwszych jazdach widze że Krzysiek z KLS odwalił kawał dobrej roboty z kolektorem,tak wielkie turbo a ładuje od dołu jak pojeb...Mam nadzieje że po koncowym strojeniu będzie jeszcze lepiej.
Drugie spostrzeżenie jes takie że sprzęgło sachs racing z kołem jednomasowym jest masakrycznie twarde:) będe miał kulturystyczną łydke.Najgorsze jest robienie teraz tych km.Musze przejechac ok 3000 tys .Pracując od rana do nocy nie ma kiedy:( więc nie szybko będzie strojenie.
[ Dodano: Pią Sty 22, 2010 11:56 pm ]
Skończyliśmy ,został jeszcze zderzak do założenia,oto filmik z pierwszego odpalenia ,dziś z rana.
[ Dodano: Pon Sty 25, 2010 11:07 pm ]
Dzis wstepnie zostały skalibrowane wtryski,pisze wstępnie bo jeszcze dużo pracy nas czeka
Ale po pierwszych jazdach widze że Krzysiek z KLS odwalił kawał dobrej roboty z kolektorem,tak wielkie turbo a ładuje od dołu jak pojeb...Mam nadzieje że po koncowym strojeniu będzie jeszcze lepiej.
Drugie spostrzeżenie jes takie że sprzęgło sachs racing z kołem jednomasowym jest masakrycznie twarde:) będe miał kulturystyczną łydke.Najgorsze jest robienie teraz tych km.Musze przejechac ok 3000 tys .Pracując od rana do nocy nie ma kiedy:( więc nie szybko będzie strojenie.
Oj dawno mnie nie było u was. musza wpaśc i pooglądac to cudo.
A co to za pani kręciła filmik
Szkoda Daniel tylko, że tak mało tym jeździsz i na strojenie tyle czasu trzeba czekać.
Pozdrawiam chłopaków.
Szkoda Daniel tylko, że tak mało tym jeździsz i na strojenie tyle czasu trzeba czekać.
Pozdrawiam chłopaków.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzis znów chwila była na strojonko,wiemy już jak moc na górze zrobic co widac na wykresie.Ponior pisze:Oj dawno mnie nie było u was. musza wpaśc i pooglądac to cudo.
Pozdrawiam chłopaków.
Moc na 461Km na doładowaniu 1,8 bara a 443KM nba doładowaniu 1,55 bara,jak widać nie ma po co dmuchac w silnik dużych doładowań.Jeśli będzie siła jutro kolejny dzień walki.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
widzialem autko w kamieniu.... pocisk, nie ma co ET 14.880. to napewno wykres od tego auta???
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT