Problem z pompką zamka centralnego w 1.9D
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z pompką zamka centralnego w 1.9D
Mam dziwny problem z pompką od zamka centralnego otóż: wszystkie zamki się zamykają i otwierają ale gdy zamknę samochód pompka cały czas pracuje i nie może przestać chodzić pomimo że wszystkie zamki są zamknięte bo sprawdzałem. Prosiłbym o radę czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem??
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak ja sie spotkałemialath pisze:Prosiłbym o radę czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem??
Po pierwsze sprawdz czy nie masz gdzieś nieszczelności w układzie wężyków co doprowadzają powietrze do siłowników.
Jak nie to wyjmij pompkę -otworz tam jest taki patent ciśnieniowy-bedzie połaczony rurkami -zobaczysz go a zwiera styki przy otwieraniu i zamykaniu.
Chodzi to tak że jak się zmyka najpierw zaciągnie rygle a potem podcisnienie zadziała na te membramki zaciągnie je a z nimi te styki co rozłaczą silniczek.Możesz te blaszki przygiąć albo popróbować zmienic sprezynki.
Tylko musisz miec checi do grzebania-bo to taka zegarmistrzowska robota i troche pomyślunku-jak nie masz zdolności manualnych to lepiej kup drugą pompę.