Mk2 1.6 TD silnik 1V !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no ja dociągnąłem i śruba pękła, potem każdy z mechaników powiedział mi że w dieslu się nie dociąga po 1tys km - zrobisz jak uważasz - ja nie dociągam od tej pory i w żadnym ze składanych silników uszczelki nie wydmuchało, problemów z silnikami nie było. Śruby do głowicy mają być NOWEbongo pisze:Co do dociągania głowicy to spotkałem sie z opinią że przy próbie dokręcania urywają sie śruby
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Mówisz o ktróymś z etapów dokręcania na zimno po założemiu głowicy?Czy Próbowałeś dociągać po jakimśtam przebiegu?możesz mnie oswiecic?greg pisze:no ja dociągnąłem i śruba pękła
[ Dodano: Nie Mar 05, 2006 23:23 ]
To co wkońcu?Cztery etapy,dwa razy na dynamometr i 2 razy po 90 stopni?W którym miejscu poleciała ta uszczelka?A i powiedz mi jeszcze raz ile ci pali i wyciąga brat bliźniaki, i ile sekund do stówki?daniel026 pisze:Już wszystko wiadomo
tak jak pisze książka po nagrzaniu po 4 fazie dokręcania "uruchomić silnik i nagrzać. Dokręcić śruby w podanej kolejności dokładnie po 1/4 obrotu" i wtedy śruby szlag mi trafił. Podjechałem do mechaników (do kilku co by nie był że jeden mnie wprowadził w błąd) i KAŻDY powiedział że po 4 fazie nie dociągastonefree pisze:Mówisz o ktróymś z etapów dokręcania na zimno po założemiu głowicy?Czy Próbowałeś dociągać po jakimśtam przebiegu?możesz mnie oswiecic?
Napisał stonefree:
[ Dodano: Pon Mar 06, 2006 21:43 ]
Co do sekund w przyśpieszeniu to niewiem ale na 100% lepiej teraz idzie do przodu(wymiana pompy).A głowicę przykręciłem raz kluczem dynamometrycznym i nie zamierzam dokręcać z powodu tego pękania śrub (założyłem nowe śruby w głowicy).
Wiadomo dla mnie jak się do tego zabrać (bo chciałem najpierw kupić uszczelkę a pózniej ją założyć).Niewiem gdzie uszczelka była uszkodzona,na moje oko nie była w złym stanie.Pali mój Golf gdzieś około 6 litrów w mieście (mam wymienione wszystkie filtry i olej chociaż chyba mam uszkodzony termostat gdyż muszę naprawdę porządnie popiłować silnik aby się zagrzał do 90 stopni).A po wymianie pompy maksymalnie polece jakieś 170 km/h.To co wkońcu?Cztery etapy,dwa razy na dynamometr i 2 razy po 90 stopni?W którym miejscu poleciała ta uszczelka?A i powiedz mi jeszcze raz ile ci pali i wyciąga brat bliźniaki, i ile sekund do stówki?
[ Dodano: Pon Mar 06, 2006 21:43 ]
Co do sekund w przyśpieszeniu to niewiem ale na 100% lepiej teraz idzie do przodu(wymiana pompy).A głowicę przykręciłem raz kluczem dynamometrycznym i nie zamierzam dokręcać z powodu tego pękania śrub (założyłem nowe śruby w głowicy).