Nie mogę otworzyć samochodu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

chicken_sko
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie mogę otworzyć samochodu

Post autor: chicken_sko » pn gru 28, 2009 00:38

Witam. Mam problem bo nie mogę dostać się do własnego samochodu, kiedy przekrecam kluczyk rygiel się podnosi do góry, pociągam za klamkę i nic. Miałem kilka razy problem z zamknięciem bo ten "mechanizm" od klamki się zacinał i drzwi poprostu odbijały się od samochodu. Dodam że są to jedyne drzwi przez które da się wejść bo zepsuł mi się centralny a prawe na kluczyk w ogóle nie reagują. Bagażnik też da się otworzyć tylko od środka bo nie mam kluczyka do zamka(poprzedni właściciel zmienił). Samochód to Golf mk3 wersja 3-drzwiowa. Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co z tym zrobić

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » pn gru 28, 2009 00:47

W sumie jesli zamek ci nie przymarzł to chyba tylko szklarz ci został w takiej sytuacji bo znaczy że klamka sie urwała z zaczepu i nie ciągnie zamka mozesz spróbowac drut mocny przez góre drzwi i próbowac zachaczyc o klamke wewnatrz auta ale dosc trudne to bedzie.

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 28, 2009 00:50

rozbieraj plastyki koło zamka z tyłu, lamki od oświetlenia tablicy i całą ta okolicę, masz szansę dostać się do cięgna otwierającego klapę. Albo drewniany klin między prawe drzwi a ramę i pętlą z drutu jakś dojdziesz do rygla. Zaniedabałeś sprawę to się zemściło

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

rafał1988
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: rafał1988 » pn gru 28, 2009 00:52

miałem to podobny problem, efekt ten sam a jak już udał mi się dostać do samochodu to jechałem trzymając drzwi ale jak sie w samochodzie na grzało wszystko doszło do siebie i działa nadal

mi zamarzło jak już rygielek jest w górze to szarpnij za drzwi dobrze bo pewnie na uszczelkach przyłapał mróz (chyba że auto stoi w cieple to już nie wiem )
tak czy sik powodzenia

Awatar użytkownika
Arojan1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Arojan1 » pn gru 28, 2009 12:29

ja na mrozach miałem ten sam problem,opalarka albo suszarka ,grzej przy zamku az puści potem odkręć klamki dobrze wymyj najlepiej w benzynie i dobrego preparatu do konserwacji uzyj i po sprawie,u mniew zeszłym tygodniu było -17 C a smochód stoi na dworze po tych zabiegach wszystkie drzwi otwierają sie super,aha i jeszcze silikon w sprayu na uszczelki i gitara

Aro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”