IC czy FMIC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
IC czy FMIC
Witam.Posiadam G3 AAZ.Mody jakie już przeprowadziłem to wywalenie kąta,założenie boostpina od 1,6TD,turbina K14 podkręcona na 1,1 Bara...kolejnym modem po zwiększeniu ciśnienia doładowania będzie zwiększenie dawki paliwa i IC lub FMIC.I tu moje pytanie co lepsze dla mojego AAZeta?
- morfeusz86r
- Forum Master
koledze chyba chodzi o smic z 1.9tdi który jest montowany zboku i centralny fmic. oczywiście że fmic lepszy
Ostatnio zmieniony pn gru 28, 2009 14:22 przez morfeusz86r, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Fizyki nie oszukasz - FMIC zamontowany na samym froncie zawsze dostanie wiecej powietrza, niz inne boczne/gorne kombinacje Takze dobry FMIC wraz z odpowiednim orurowaniem od strony turbo i kolektora ssacego da zamierzone efekty Myslisz, ze czemu w Imprezach wymieniaja TMIC na FMIC ?
Ostatnio zmieniony wt gru 29, 2009 03:46 przez mrowczan, łącznie zmieniany 1 raz.
moje pytanie było retoryczne...Michaś_1977 pisze:aka jest istotna różnica między IC a FMIC??
Kto modzi diesla -ten wie,że FMIC to też IC,ale umiejscowiony przed chłodnicą ...
PascalMK3, jak lubisz modzić,to rób FMIC
jak ktoś modzi diesla to wie że najwydajniejsze są chłodnice montowane z przodu - wymuszone chłodzenie i możliwość wykonania znacznych gabarytów chłodnicy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: