Mam pytanie odnosnie pracy silnika.
Wiec tak.Autko generalnie zapala od strzała,chodzi rowno ok 5 sekund i słychac jak przestaje pracowac 1 cylinder a potem drugi. Narywa silnikiem jak diabli, zresztą całą budą narywa i taki stan rzeczy utrzymuje sie ok 5-10 min,gdzie z rury wydechowej lecą czarne kłęby spalin, po ok 10 min silnik zaczyna równiutko pracowac i wszystko jest git.
Zeby sprawe skrócic mozna go ok 2 min trzymac na ok 2 tys obrotów na biegu jałowym wtedy słychac jak zaczyna przepalac na wszystkie cylindry i widac jak przestaje kopcic lub po chwili jak sie troche zagrzeje przezucic go na gaz wtedy problem znika jak palcem odjął.
Czy spotkal sie ktos z podobną rzeczą? Bo niewiem czy to problem przepuszczajacych zaworów czy elektryki.Kompresje mierzyłem i jest git bo ok 12,8 atm na kazdym.
Gdyby chodzilo o ten jeden przypadek to bym pomyslał ze poprostu silnik juz strajkuje ale w drugim vento z tym samym silnikiem zaczyna sie robic to samo.
AAM - Dziwnie pali na Pb a na gazie oki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
AAM - Dziwnie pali na Pb a na gazie oki
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
- Paweł Marek
- V.I.P.
Marek 81l, to co twierdzisz ze przestaje pracować jakiś cylinder to tylko domysły zapewne niesłuszne. Zacznij od resetu komputera silnika, znajdziesz szukajką o co biega: o błędy łapane prze sterownik silnika od instalacji lpg - to na poczatek.
Ostatnio zmieniony pn gru 28, 2009 10:28 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Siemano.
Auto jest zawsze gaszone na benzynie.
Pozatym jak jest bardzo zimno to wogóle nie włączam gazu a co odpalenie jest to samo.
Do krocca wody zalozyłem drugi czujnik temperatury i na nim jest to samo bo myslałem ze moze za dlugo mu daje bogatą dawke .
Zostaje mi jeszcze ten reset,tylko ze po przyglądnięciu paru innym silnikom zauwazyłem to samo np przy RP w mk2 choc nietak bardzo jak u mnie. Mi to wygląda tak jaby sie zalewał .
No cóz sprubuje tego reseta mu zrobic.
Auto jest zawsze gaszone na benzynie.
Pozatym jak jest bardzo zimno to wogóle nie włączam gazu a co odpalenie jest to samo.
Do krocca wody zalozyłem drugi czujnik temperatury i na nim jest to samo bo myslałem ze moze za dlugo mu daje bogatą dawke .
Zostaje mi jeszcze ten reset,tylko ze po przyglądnięciu paru innym silnikom zauwazyłem to samo np przy RP w mk2 choc nietak bardzo jak u mnie. Mi to wygląda tak jaby sie zalewał .
No cóz sprubuje tego reseta mu zrobic.
Był Mk2 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS
było Vento ABF
bylo Vento AAA
1Z ,ABS