problemy z licznikiem i odpalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problemy z licznikiem i odpalaniem
witam kupiłem mk3 z silnikiem AAZ i mam następujący problem :
jak przekręce kluczyk do odpalania to pali mi się tylko kontrolka od akumulatora nie świeci się kontrolka oleju świec i płyny chłodniczego a jak przekręce żeby odpalić to gaśnie wskazanie przejechanych km i zegarek w liczniku,oraz także nie dochodzi prąd który powinien iść na świece żarowe oraz na elektromagnes od pompy wtryskowej
a jak podłączyłem na krótko przewody do elektromagnesu i świec żarowych to silnik zapala
PROSIŁBYM JESZCZE O FOTO SKRZYNKI BEZPIECZNIKÓW I PRZEKAŹNIKÓW OD AAZETA BO OBAWIAM SIĘ ŻE JAKIŚ MAGIK JUŻ GRZEBAŁ W INSTALACJI
jak przekręce kluczyk do odpalania to pali mi się tylko kontrolka od akumulatora nie świeci się kontrolka oleju świec i płyny chłodniczego a jak przekręce żeby odpalić to gaśnie wskazanie przejechanych km i zegarek w liczniku,oraz także nie dochodzi prąd który powinien iść na świece żarowe oraz na elektromagnes od pompy wtryskowej
a jak podłączyłem na krótko przewody do elektromagnesu i świec żarowych to silnik zapala
PROSIŁBYM JESZCZE O FOTO SKRZYNKI BEZPIECZNIKÓW I PRZEKAŹNIKÓW OD AAZETA BO OBAWIAM SIĘ ŻE JAKIŚ MAGIK JUŻ GRZEBAŁ W INSTALACJI
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Chodzi mi o ten element zamocowany na gorze do skrzynkiedzio pisze:Mówisz o tym małym module w skrzynce bezpieczników.?
troche przesadzilem nazywajac go komputerem, chodzi o sterownik silnika
jezeli chodzi o bezpieczniki to masz ladnie i kolorowo na tym co wkleilem, inaczej nie mozesz miecestek1988 pisze:bo nie wiem jakie bezpieczniki z jakimi numerami w których miejscach powinny być
chyba ze ci chodzi o przekazniki
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 21:03 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.
nie dopatrzyłem się wcześniej tego a mianowicie na kluczyku mam przycisk rozebrałem kluczyk i zobaczyłem małą prostokątną kosteczke czyli to chyba imobilaiser a pod przyciskiem w kluczyku jest bateryjka która jest rozładowana...
CZY MOŻE BYĆ COS TAKIEGO ŻE IMOBILAISER ODCINA PRĄD A PO WCIŚNIĘCIU PRZYCISKU NA KLUCZYKU DOPIERO ODPALI?????
SPOTKAŁ KTOS SIĘ Z TAKIM CZYMŚ?????
CZY MOŻE BYĆ COS TAKIEGO ŻE IMOBILAISER ODCINA PRĄD A PO WCIŚNIĘCIU PRZYCISKU NA KLUCZYKU DOPIERO ODPALI?????
SPOTKAŁ KTOS SIĘ Z TAKIM CZYMŚ?????
sory za moją nieobecność w temacie
a powiedzcie mi co może być z licznkiem ????
na postoju jak jest samochód zgaszony pokazuje przebieg i godzine a jak przełącze kluczyk żeby podgrzać świece to wszystko znika a podczas jazdy ani prędkościomierz ani obrotek w wskażnik temperatury nie działają,działa tylko poziom paliwa
proszę o pomoc bo nie daje rady
a powiedzcie mi co może być z licznkiem ????
na postoju jak jest samochód zgaszony pokazuje przebieg i godzine a jak przełącze kluczyk żeby podgrzać świece to wszystko znika a podczas jazdy ani prędkościomierz ani obrotek w wskażnik temperatury nie działają,działa tylko poziom paliwa
proszę o pomoc bo nie daje rady
witam mam problem jest to golf 1.9 s tdi 1999.Silnik nie odpala ale kreci,swiece dzialaja,powietrza nie ma w ukladzie bo ropa wytryskuje.Nie mam juz pomyslow chyba tylko pojechac do salonu i podlaczyc go pod kompa niech powiedza co morze byc.Mysle jeszcze o pompie albo wtryskach a i przez pare dni przy odpalaniu jakby sie dlawil jakies pomysy dzieki