Elek. Szyby - moduł komfortu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elek. Szyby - moduł komfortu
Krótkie pytanko. Jeśli poprzedni właściciel zamontował w golfie mk 4 wersja Basic, elektryczne szyby (przełączniki na środkowej konsoli) a samochód posiada również centralny zamek (dokupywany również alarm) sterowanie pilotem nie wiem czy firmowe ale raczej było razem z alarmem. To czy samochód ma moduł komfortu na pewno czy na tej podstawie nie da się tego stwierdzić i trzeba rozgrzebać tapicerkę w pobliżu bezpieczników i go poszukać ??
Sory za być może głupie pytanie, ale po każdym rozebraniu plastików, że tak powiem ubywa mi zatrzasków i chciałem się najpierw upewnić
A dodatkowo samochód kupiony był w polskim salonie, mam książkę i wszystkie inne papiery. Macie może jakąś strone z której rozszyfruje wyposażenie jakie miał przy wyjezdzie z fabryki, chce sprawdzic co było oryginalnie a co dołożone.
Sory za być może głupie pytanie, ale po każdym rozebraniu plastików, że tak powiem ubywa mi zatrzasków i chciałem się najpierw upewnić
A dodatkowo samochód kupiony był w polskim salonie, mam książkę i wszystkie inne papiery. Macie może jakąś strone z której rozszyfruje wyposażenie jakie miał przy wyjezdzie z fabryki, chce sprawdzic co było oryginalnie a co dołożone.
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 17:05 przez xmaciejox, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw-golf-mk4/ - tu poszukajxmaciejox pisze:Macie może jakąś strone z której rozszyfruje wyposażenie jakie miał przy wyjezdzie z fabryki, chce sprawdzic co było oryginalnie a co dołożone.
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 17:16 przez swinkz, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawelM
- Użytkownik
- Kontakt:
ewentulanie zczytaj z naklejki i wklep sobie w dekoder http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/kody-wyposazenia/
To niestety nie ma jej tam. A ten plastik wkoło rygielka ma urwany bolec i nie fajnie wystaje. Czyli centralka też dokładana ??jeryk10 pisze:Masz diode SEJF przy rygielku jak tak to central jest orginalny
W tym golfie chyba niczego nie było fabrycznie, ale co się dziwić "kupiony w Polsce"
ide tą stronę oblookać którą zapodaliście
Fajny dekoder o to właśnie chodziło, miałem w książce tą naklejke z kodami wyposażenia.ewentulanie zczytaj z naklejki i wklep sobie w dekoder http://www.vwgolf.pl/dane...dy-wyposazenia/
Nie ma tam nic o centralce, a i w spisie dla Basicu nie ma centralki także na moduł komfort pewnie nie mam co liczyć ;/
Czyli ta dołożona centralka i szyby działają bez komfortu ?? dziwne w sumie
Ok dziękuje bardzo za informacje
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 17:33 przez xmaciejox, łącznie zmieniany 3 razy.
napisałeś że masz dokupiony alarm wiec sprawdź czy w alarmie nie masz opcji komfortu. Jeśli to był na owe czasy dobry alarm to miał już coś takiego i możesz włączyć opcję podawania napięcia na sterownik szyb przez jakiś czas po zamknięciu zamków (czas się ustawia - w okolicy kilku sekund) Oczywiście musi być to podłączone do szyb, no i być alarmie. Poczytaj instrukcję od alarmu albo poszukaj na necie opis alarmu.
A że kupiony w Polsce to nie znaczy że goły wychodziły też Q i całkiem niezłe wyposażenie
Jeśli masz alarm zkładany w salonie to może Tytan DIGITAL SYSTEM - te alarmy miały moduł komfortu
A że kupiony w Polsce to nie znaczy że goły wychodziły też Q i całkiem niezłe wyposażenie
Jeśli masz alarm zkładany w salonie to może Tytan DIGITAL SYSTEM - te alarmy miały moduł komfortu