Mk2:łożysko oporowe w sprzęgle??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- malox
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mk2:łożysko oporowe w sprzęgle??
Mam problem.Jakiś tydzień temu zauważyłem następującą rzecz:bo wrzuceniu biegu ,puszczeniu szprzęgła i nogi z gazu ,zaczyna coś "chrepotać".Gdy dodaje gazu owe odgłosy znikają.Z koleji kiedy wrzucam na luz w czasie jazdy, chrepotanie jest ale mniejsze.Odgłosy dobiegają z sprzęgła (chyba).Na postoju gdy silnik pracuje jest ok.Moje pytanie czy to jest łożysko oporowe a jeśli tak czy są jakieś nieoczekiwane pułapki przy robocie tego(mam zamiar zrobić to z kumplem i troche znamy sie na mechanice).Wiem troche to zakręcone ale za wszelkie odpowiedzi dziekuje.
Jeżeli po wciśnięciu sprzegła jest cisza a po puszczeniu lekkie chrobotanie (szum) to prawdopodobnie łożysko w skrzyni a nie oporowe. Wymieniałem to ponad miesiąc temu, bodajże dwa łożyska i uszczelki koszt jakieś 90zł + robocizna, przy okazji wymieniłem całe sprzęgło, docisk, i łożysko oporowe cały kaplet około 350zł już na przyszłość