[mk2] rozładowujący sie akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] rozładowujący sie akumulator
otóz mam kolejny porblem ;] po jakims tygodniu moze dwóch bez ruchu rozładowywuje mi sie akumulator ;]( w servisie go sprawdzali (sam akumulator) to powiedzieli ze dobry ) jak sprawdzic co ciagnie prąd z auta ?? (odliczam radio bo to tez dalem do sprawdzenia i koles mowil ze ciagnie tyle co ma ciagnac.) a to sie działo w ciepłe dni(lato)w zimne(-15) stwierdzilem ze bede klema wyciagał i pomogło kręcił zawsze. czekam na jakeis rady
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam. Musze cie zmartwic... centralny ciagnie prad non stop bo centralka caly czas jest na czuwaniu... ale nie powinien to byc duzy prad (rzedu kilku mA) ale jak kupiles centralny na allegro to wszystko moze byc mozliwe... moja rada: sprawdz ile ci faktycznie ciagnie pradu z akumulatora przy wylaczonym zaplonie (podlacz amperomierz szeregowo do plusowej klemy) jesli bedzie pobor wiekszy niz 50 mA to wyciagaj po kolei kolejne bezpieczniki i bedziesz wtedy widzial ktory obwod ile ciagnie i zlokalizujesz usterke...a tak apropos to moze napisal bys w profilu czym jezdzisz??? bo niewiadomo czy problem dotyczy motorynki, ursusa, czy golfa